Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump vil måske tage til ambassadeåbning i Jerusalem

"Hvis jeg kan, så vil jeg gøre det," siger Trump til Benjamin Netanyahu om Jerusalem-besøg i maj.

ARKIVFOTO: USA åbner sin ambassade i Jerusalem i maj, samtidig med fejringen af 70-års-dagen for staten Israels oprettelse.
ARKIVFOTO: USA åbner sin ambassade i Jerusalem i maj, samtidig med fejringen af 70-års-dagen for staten Israels oprettelse.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, vil måske overvære åbningen af en ny omstridt amerikansk ambassade i Jerusalem i maj.

Det siger han mandag, efter at han har haft drøftelser med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, i Det Hvide Hus.

»Hvis jeg kan, så vil jeg gøre det,« siger Trump.

»Israel er meget specielt for mig. Et specielt land, en speciel befolkning«, lyser det fra Trump, der også siger, at forholdet mellem Israel og USA "aldrig har været bedre".

Hvis den amerikanske præsident vælger at vise sig til ambassadeåbningen, så vil det være en betydelig diplomatisk og sikkerhedsmæssig udfordring.

USA åbner sin ambassade i Jerusalem i maj, samtidig med fejringen af 70-års-dagen for staten Israels oprettelse.

Beslutningen har ikke mindst vakt vrede blandt palæstinenserne, som mener, at det kan ødelægge alle chancer for at nå frem til en tostatsløsning.

Jerusalems status er et af de mest ømtålelige spørgsmål i den langvarige konflikt mellem israelere og palæstinensere.

Israel betragter den hellige by som sin udelelige hovedstad, mens palæstinenserne ønsker det østlige Jerusalem som hovedstad i en fremtidig palæstinensisk stat.

Netanyahu havde op til besøget i Det Hvide Hus meddelt, at han ville invitere Trump til Jerusalem.

Han besøger USA på et tidspunkt, hvor hans position synes truet.

Israels politi afhørte fredag premierministeren om sager, hvor han er blevet beskyldt for bestikkelse og korruption.

Det israelske politi, der afhørte Netanyahu i hans officielle residens i Jerusalem, har nu afhørt premierministeren otte gange siden begyndelsen af 2017.

Politiet anbefalede i sidste måned, at der rejses tiltale mod ham. Politiets anbefaling betyder, at det er op til chefen for Israels anklagemyndighed, om der skal rejses tiltale mod Netanyahu.

En tidligere rådgiver for den israelske regeringschef underskrev mandag en erklæring om, at han vil vidne mod sin tidligere chef i en retssag om korruptionsanklager, hvilket er endnu et tilbageslag for den israelske leder.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.