Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump vil have kvinde til at reformere USA's skoler

USA's kommende præsident, Donald Trump, har nomineret endnu en kvinde til en vigtig post i sin regering.

USA's kommende præsident, Donald Trump, kalder sin kommende udenrigsminister, Betsy DeVos, for "en brilliant og passioneret forkæmper for uddannelse. " Scanpix/Drew Angerer
USA's kommende præsident, Donald Trump, kalder sin kommende udenrigsminister, Betsy DeVos, for "en brilliant og passioneret forkæmper for uddannelse. " Scanpix/Drew Angerer

Washington. Den kommende amerikanske præsident, Donald Trump, har nomineret endnu en kvinde til en vigtig post i sin regering ved at pege på republikaneren Betsy DeVos som sin kommende uddannelsesminister.

DeVos er kendt som en forkæmper for friskoler, som får offentlige midler, men som drives privat.

I en erklæring kalder Trump Betsy DeVos for "en brilliant og passioneret forkæmper for uddannelse."

DeVos har tidligere støttet idéen om en fælles kerne i uddannelsessystemet, hvilket Trump kritiserede i sin valgkamp.

Hun er tidligere partileder for Republikanerne i Michigan og er relativt ukendt uden for sin egen delstat.

- Under hendes ledelse vil vi reformere det amerikanske uddannelsessystem og nedbryde bureaukratiet, som hæmmer vores børn. Vi kommer til at udvikle uddannelser i verdensklasse for alle familier, siger den kommende præsident om DeVos.

Betsy DeVos siger, at hun accepterer ministernomineringen, som nu skal godkendes af Senatet.

Guvernøren i den amerikanske delstat South Carolina, Nikki Haley, blev tidligere nomineret til USA's FN-ambassadør af Trump.

Haley, som også har accepteret nomineringen, var den første kvinde, som blev nomineret til en lederpost i Trumps regering.

I en erklæring udtaler den 44-årige Haley, at hun forbliver på sin nuværende post, indtil hun er godkendt af Senatet.

Nikki Haley er datter af indiske indvandrere, og hun støttede Marco Rubios forsøg på at blive Republikanernes præsidentkandidat. Efter at han trak sig, støttede hun Ted Cruz.

Under valgkampen var hun en hyppig kritiker af Trump frem til oktober. Men i valgkampens sidste del stillede hun sig bag Trump og støttede hans kandidatur.

- Han har været en ven og støtte, før han stillede op som præsident, og han var venlig. Men når jeg hører noget, jeg ikke har det godt med, siger jeg det højt, sagde Nikki Haley for en uge siden ifølge The Washington Post.

I arbejdet med at udpege sin regering er det senest kommet frem, at Trump vil pege på forretningsmanden og milliardæren Wilbur Ross som handelsminister.

Det fortæller to unavngivne kilder tæt på Trump til The Wall Street Journal.

78-årige Wilbur Ross fungerede som økonomisk rådgiver og fundraiser for Donald Trump under hans valgkamp.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.