Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump varsler de »største sanktioner nogensinde« mod Nordkorea

USA indfører sanktioner mod firmaer fra ni lande for at forhindre Nordkorea i at skaffe penge og brændstof.

Japan offentliggjorde tidligere på måneden fotos af nordkoreanske skibe, der angiveligt udveksler varer på åbent hav og dermed omgår sanktionerne mod Nordkorea. Scanpix/Arkiv
Japan offentliggjorde tidligere på måneden fotos af nordkoreanske skibe, der angiveligt udveksler varer på åbent hav og dermed omgår sanktionerne mod Nordkorea. Scanpix/Arkiv

USA indfører nu nye sanktioner mod snesevis af virksomheder og fartøjer fra i alt ni forskellige lande, som har forbindelser til nordkoreansk skibsfart.

Det er de hidtil mest omfattende sanktioner mod Nordkorea, siger det amerikanske finansministerium.

USA's præsident, Donald Trump, ventes fredag at præsentere de nye tiltag.

Sanktionerne vil være de "største nogensinde", viser uddrag af en tale, Trump ventes at holde senere fredag.

De vil være rettet mod de områder, hvor det nordkoreanske styre stadig har en indtjening eller en mulighed for at skaffe brændstof til landet.

Sanktionerne vil ramme over et halvt hundrede fartøjer, skibsrederier og forskellige handelsvirksomheder, som "hjælper Nordkorea med at undgå sanktionerne", lyder det i teksten til Trumps tale.

USA anklager blandt andet Nordkorea for at skjule oplysninger om sine fartøjer og for at modtage varer på åbent hav for på den måde at omgå FN-sanktionerne.

De nye tiltag fra USA's side skal være med til at øge presset på styret i Nordkorea for at opgive sit omstridte atomprogram.

For to uger siden antydede vicepræsident Mike Pence, at en ny omgang sanktioner var under forberedelse.

Nordkorea foretog sidste år adskillige testaffyringer af langtrækkende raketter og sin hidtil kraftigste atomprøvesprængning.

Det sker på trods af flere resolutioner fra FN's Sikkerhedsråd.

Nu er det dog mere end to måneder siden, at Nordkorea foretog den seneste rakettest.

Meldingen om nye sanktioner fra USA's side kommer samtidig med vinter-OL i Sydkorea.

Nord- og Sydkorea brugt den store sportsbegivenhed som en anledning til at forsøge at få indledt nye forhandlinger mellem de to lande.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.