Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump: USA kan måske gå med i en ændret klimaaftale

USA's præsident siger, at det er en mulighed, at amerikanerne vender tilbage til klimaaftale.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, og Norges statsminister, Erna Solberg, mødtes onsdag for første gang på tomandshånd i Det Hvide Hus. Reuters/Carlos Barria
Den amerikanske præsident, Donald Trump, og Norges statsminister, Erna Solberg, mødtes onsdag for første gang på tomandshånd i Det Hvide Hus. Reuters/Carlos Barria

Præsident Donald Trump siger, at USA måske »igen kunne gå med i Klimaaftalen«.

Den amerikanske leder, der onsdag holdt en fælles pressekonference med den norske statsminister, Erna Solberg, i Det Hvide Hus, siger, at USA måske kan overtales til at gå med i aftalen igen, hvis den blev bedre for landet.

»Aftalen var meget uretfærdig over for USA,« siger Trump og tilføjer, at han ikke ser noget problem i at gå med til en klimaaftale, men at Parisaftalen »var en dårlig aftale« for amerikanerne.

»Det er en mulighed, at vi vender tilbage,« fastslår han.

Han fremsatte udtalelsen efter drøftelser med den norske statsminister, som han roste i høje toner.

»Vi har styrket det vidunderlige venskab mellem vore to lande,« hedder det i en udtalelse fra den amerikanske præsident, som kaldte Norge for »en god allieret«, da han tog imod den norske regeringsleder.

Trump roste Solberg og fremhævede, at hun netop har haft et goldt valg og er begyndt på en ny fireårig regeringsperiode.

»Vi har meget handel med Norge, og jeg ved, at nordmændene netop har købt mere militært udstyr - blandt andet F-35.«

Solberg og Trump har truffet hinanden to gange tidligere - i Nato og ved et G20-topmøde. Deres møde onsdag var deres første på tomandshånd.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.