Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump underskriver ordre og sender soldater til grænsen

Situationen ved grænsen til Mexico har udviklet sig til en krise, mener Trump, som indsætter Nationalgarden.

Donald Trump fulgte onsdag op på sit løfte og underskrev et direktiv, der sender Nationalgarden til grænsen. Scanpix/Andrew Harnik/arkiv
Donald Trump fulgte onsdag op på sit løfte og underskrev et direktiv, der sender Nationalgarden til grænsen. Scanpix/Andrew Harnik/arkiv

Præsident Donald Trump har onsdag amerikansk tid underskrevet et direktiv, der sender Nationalgarden til den amerikansk-mexicanske grænse.

Trump skriver i et notat til sin forsvarsminister, minister for indenlandsk sikkerhed og justitsminister, at »situationen ved grænsen har udviklet sig til en krise«.

Ifølge dokumentet skal forsvarsministeriet støtte ministeriet for indenlandsk sikkerhed og sikre grænsen.

Det skal ske for at stoppe den ulovlige strøm af narkotika og mennesker, der krydser grænsen.

Donald Trump siger, at »lovløsheden« ved den sydlige grænse er »fundamentalt uforenelig med det amerikanske folks sikkerhed og suverænitet«.

Derfor har hans administration »intet andet valg end at handle«.

Nationalgarden hører under det amerikanske militærs reserver og er tidligere blevet indsat ved grænsen. Det er blandt andet sket under de to foregående præsidenter, Barack Obama og George W. Bush.

Meldingen fra Det Hvide Hus kommer, få timer efter at Trump varslede »stærke foranstaltninger i dag« mod indvandring.

Tirsdag sagde præsidenten, at han ville indsætte militæret, indtil hans omstridte grænsemur var rejst.

»Indtil muren er kommet på plads, og vi får tilstrækkelig sikkerhed, så må vi gøre det med militæret. Vores soldater må bevogte grænsen,« lød det tirsdag fra Trump.

Minister for indenlandsk sikkerhed Kirstjen Nielsen siger, at hun har været i kontakt med guvernører i staterne, der grænser op til Mexico. De har blandt andet diskuteret, hvor mange soldater der skal vogte grænsen.

Ministeren foreslår, at de første soldater allerede bliver sendt til grænsen onsdag aften.

»Vi håber, at udstationeringen kan begynde med det samme,« siger hun.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.