Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump: Uklart om møde med Kim Jong-Un bliver holdt

Den amerikanske præsident siger, at USA ikke formelt har modtaget nogen besked om mulig aflysning af topmøde.

Det Hvide Hus udtrykker onsdag håb om, at et topmøde mellem Nordkoreas Kim Jong-un og præsident Donald Trump vil finde sted som planlagt, efter at nordkoreanerne har truet med at aflyse det. Scanpix/Manuel Balce Ceneta
Det Hvide Hus udtrykker onsdag håb om, at et topmøde mellem Nordkoreas Kim Jong-un og præsident Donald Trump vil finde sted som planlagt, efter at nordkoreanerne har truet med at aflyse det. Scanpix/Manuel Balce Ceneta

Præsident Donald Trump siger i sin første reaktion på Nordkoreas trussel om at aflyse et planlagt topmøde, at han stadig vil insistere på, at Koreahalvøen bliver atomvåbenfri.

Han siger, at det er uklart, hvorvidt hans mødet med den nordkoreanske leder, Kim Jong-un vil finde sted.

»Vi må vente at se,« siger den amerikanske præsident, som siger, at USA ikke formelt har modtaget nogen besked om, at topmødet kan blive aflyst.

»Ingen beslutning. Vi har ikke fået nogen besked overhovedet. Vi har intet set og intet hørt«, siger han.

En talskvinde for Trump udtrykte tidligere onsdag håb om, at topmødet mellem Kim og Trump vil finde sted som planlagt i Singapore den 12. juni.

»Vi er stadig forhåbningsfulde og venter, at mødet vil finde sted. Vi fortsætter med at arbejde ud fra den forudsætning,« sagde talskvinde Sarah Sanders til Fox News.

»Samtidig er vi forberedt på, at dette kan blive meget hårde forhandlinger«, tilføjer hun.

En militærøvelse, som Sydkorea og USA gennemfører årligt, og amerikansk "afpresning" af Nordkorea har fået det lukkede land til at erklære, at det er parat til at genoverveje, om et topmøde med Trump nu også er en god idé.

Nordkoreas officielle nyhedsbureau, KCNA, skrev tirsdag aften dansk tid, at der ikke ville komme nordkoreanere til et møde med Sydkorea, der skulle have fundet sted onsdag.

Senere udtalte den nordkoreanske viceudenrigsminister, Kim Kye-gwan, at USA forsøgte at presse Nordkorea til ensidigt at afhænde dets atomarsenal.

»Hvis det er tilfældet, så vil vi ikke længere være interesseret i en sådan dialog og må genoverveje, om vi skal gå videre med et topmøde«, lød det.

»Vi har allerede tilkendegivet, at vi ønsker en atomfri koreansk halvø og gjort det klart adskillige gange, at en forudsætning for afrustning er, at der sættes en stopper for fjendtlig politik og atomtrusler mod os, og at USA indstiller sin afpresning«, sagde viceudenrigsministeren ifølge Reuters.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.