Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump-tilhængeren Dennis Rodman rejser til Nordkorea

Den tidligere NBA-stjerne Dennis Rodman vender tilbage til Nordkorea. USA understreger, at besøget er privat.

56-årige Dennis Rodman har mindst fire gange tidligere besøgt Nordkorea, og han er blandt de meget få amerikanere, som har mødt landets diktator, Kim Jong-un (arkivfoto). Reuters/Marcos Brindicci
56-årige Dennis Rodman har mindst fire gange tidligere besøgt Nordkorea, og han er blandt de meget få amerikanere, som har mødt landets diktator, Kim Jong-un (arkivfoto). Reuters/Marcos Brindicci

Dennis Rodman, tidligere stjerne i den amerikanske basketball-liga NBA og en af præsident Donald Trumps støtter under valgkampen sidste efterår, vender tilbage til Nordkorea.

Det oplyser CNN. Der er ikke tale om et officielt besøg, pointerer det amerikanske udenrigsministerium.

Årsagen til Rodmans besøg kendes ikke.

Rodman ville i lufthavnen i Beijing i Kina ikke svare på spørgsmål fra en reporter fra CNN.

Men han har tidligere beskrevet sine rejser til Nordkorea som »basketballdiplomati«.

Hans besøg kommer på et tidspunkt med tiltagende spændinger mellem USA og Nordkorea, der trods amerikanske protester og i strid med FN-resolutioner jævnligt foretager prøveaffyringer af ballistiske missiler.

Det er Rodmans første besøg i Nordkorea, siden Donald Trump blev USA's præsident.

Inden han gik ind i politik, hyldede Trump i 2011 i et interview Rodmans besøg i Nordkorea.

Trump og Rodman kender hinanden godt.

Rodman har tidligere deltaget i Trumps realityshow »The Apprentice« (på dansk »Hyret eller Fyret«, red.), og han støttede republikaneren under valgkampen.

I et tweet i 2015 skrev Rodman, at Trump har været »en god ven i mange år«.

Rodman har mindst fire gange tidligere besøgt Nordkorea, og han er blandt de meget få amerikanere, som har mødt landets diktator, Kim Jong-un.

I 2014 hyldede den femdobbelte NBA-mester Kim Jong-un med en fødselsdagssang på et stadion i Pyongyang.

Derefter bukkede han ærbødigt for lederen.

Det faldt ikke i god jord hjemme i USA.

»Jeg synes, at han er en idiot,« sagde den republikanske senator John McCain dengang om Rodman, der har betegnet Kim Jong-un som en »ven for livet«.

Dennis Rodman har også fået kritik for at forholde sig tavs om Nordkoreas påståede overtrædelser af menneskerettigheder.

Den 56-årige Dennis Rodman ventes at ankomme til Pyongyang tirsdag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.