Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump takker Putin for at hjemsende diplomater

Udvisningen af 755 diplomatiske medarbejdere vil spare USA for store udgifter, mener præsidenten.

Donald Trump mener, at USA vil spare penge, når 755 amerikanere ikke længere kan tjene deres land i Rusland. Reuters/Jonathan Ernst
Donald Trump mener, at USA vil spare penge, når 755 amerikanere ikke længere kan tjene deres land i Rusland. Reuters/Jonathan Ernst

Bedminister. Den amerikanske præsident, Donald Trump, takker sin russiske kollega Vladimir Putin for at hjemsende 755 amerikanske diplomatiske medarbejdere fra Rusland.

- Det vil nedbringe vores lønninger, siger Donald Trump til nyhedsbureauet AP.

- Jeg vil takke ham for at nedbringe vores lønninger. Sådan som jeg ser det, så er jeg meget taknemmelig for, at han lader et større antal gå, da vores lønninger så bliver mindre, siger han.

- Der er ingen egentlig grund for dem til at vende tilbage. Jeg er glad for, at de har været i stand til at nedbringe lønningsudgifterne for USA. Vi vil spare en masse penge, siger han.

Det er uklart, om præsidenten var humoristisk i sine udtalelser, der blev givet under en sikkerhedsbriefing fra Trumps golfbane i Bedminster, New Jersey.

Nicholas Burns, der tidligere har været ansat som den tredjehøjeste rangerede embedsmand i udenrigsministeriet, kalder præsidentens udtalelser for groteske.

- Hvis han lavede sjov, så burde han vide bedre, siger Burns, der i dag er professor på Harvard University, til nyhedsbureauet Reuters.

- Hvis han ikke lavede sjov, så er det uden fortilfælde. En præsident har aldrig tidligere forsvaret udvisning af vores egne diplomater, siger Burns.

Beslutningen fra Kreml blev meldt ud for 14 dage siden, efter at den diplomatiske strid mellem Rusland og USA var blusset op.

USA har smidt russiske diplomater ud af landet som følge af den påståede hacking af Det Demokratiske Parti i forbindelse med valgkampen.

Før Donald Trump flyttede ind i Det Hvide Hus for et halvt år siden, havde han flere gange under valgkampen sagt, at han håbede at etablere et bedre forhold til Rusland end præsident Barack Obama.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.