Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump-strateg fjernes fra USA's nationale sikkerhedsråd

Steve Bannon, højtstående rådgiver for Trump, har mistet sin faste plads i det nationale sikkerhedsråd i USA.

Washington. En af USA's præsident Donald Trumps nærmeste rådgivere har efter få måneder ikke længere plads i USA's nationale sikkerhedsråd.

En embedsmand i Det Hvide Hus meddeler, at Steve Bannon er blevet fjernet fra sikkerhedsrådet.

63-årige Bannon, tidligere leder af det meget højreorienterede medie Breitbart News, regnes for at være en af de vigtigste strateger for præsidenten.

Han er stadig Trump-rådgiver, selv om han ikke længere sidder i sikkerhedsrådet.

Ifølge amerikanske medier var han en af hjernerne bag Trumps kampagne, der gav ham præsidentembedet.

Han fik i januar en plads i rådet af præsident Trump.

Netmediet politico.com skriver, at Det Hvide Hus i januar begrundede hans plads i sikkerhedsrådet med, at han har en fortid som officer i flåden.

Men Trump-administrationen blev heftigt kritiseret for at sætte en politisk udpeget embedsmand i sikkerhedsrådet, som tager sig af USA's nationale sikkerhed.

Bannon har mistet sin plads i forbindelse med, at Trump har foretaget flere ændringer i det nationale sikkerhedsråd.

Nyhedstjenesten Bloomberg, der var først med meldingen om, at Bannon er røget ud, skriver, at H.R. McMaster, den nationale sikkerhedsrådgiver, nu får magtbeføjelserne til at sætte dagsordenen for sikkerhedsrådets arbejde.

Ifølge CNN siger en højtstående embedsmand i Det Hvide Hus, at Bannon kun fik sin plads i det nationale sikkerhedsråd, fordi han skulle holde øje med den nu afsatte nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynns arbejde med at ændre rådet efter Susan Rice, der var national sikkerhedsrådgiver under præsident Barack Obama.

CNN noterer også, at præsident Donald Trump og hans administration har forsøgt at give meget af kontrollen i sikkerhedsrådet tilbage til forsvarsministeriet og andre sikkerhedsorganer.

Det nationale sikkerhedsråd er det forum, som præsidenten bruger til at drøfte USA's sikkerhedsanliggender og udenrigspolitiske spørgsmål.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.