Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump: Dette er den største heksejagt i USAs historie

Præsident Trump reagerer vredt på, at tidligere FBI-chef Robert Mueller skal undersøge mulig Rusland-kontakt.

En præsident under pres. En tidligere FBI-chef er udpeget til at undersøge, om Trump-kampagnen og Rusland var i ledtog under sidste års præsidentvalg i USA. Scanpix/Saul Loeb
En præsident under pres. En tidligere FBI-chef er udpeget til at undersøge, om Trump-kampagnen og Rusland var i ledtog under sidste års præsidentvalg i USA. Scanpix/Saul Loeb

Præsident Donald Trump skriver på Twitter: »Dette er den største heksejagt på en politiker i amerikansk historie«.

Han reagerer tilsyneladende på, at Justitsministeriet har udpeget en særlig undersøgelsesdommer til at efterforske, om der er en forbindelse mellem Trump-kampagnen under sidste års valgkamp og Rusland.

Det er den tidligere FBI-chef Robert Mueller, som er udpeget til at lede undersøgelsen.

Den kommer, efter at især præsident Trumps demokratiske modstandere har krævet en uafhængig undersøgelse af Ruslands påståede forsøg på at påvirke præsidentvalget i USA til fordel for Trump.

Trump retter på Twitter også en uspecificeret anklage mod sin forgænger, Barack Obama, og hans demokratiske modstander ved præsidentvalget, Hillary Clinton.

»Med alle de ulovlige handlinger, som fandt sted i Clinton-kampagnen og Obama-regeringen, så førte det aldrig til udnævnelsen af en særlig undersøgelsesdommer,« skriver han.

Trump har hårdnakket benægtet, at han eller nogle af hans folk har haft forbindelser til Rusland.

Men med udnævnelsen af en undersøgelsesdommer kan hans præsidentskab risikere at blive lammet.

De internationale finansmarkeder har onsdag og torsdag reageret negativt på, at Mueller skal undersøge Trumps valgkamp.

De reagerer på, at Trumps bebudede skattereform og store investeringer i infrastruktur i USA er i fare for at falde på gulvet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.