Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump roser våbensalg til Saudi-Arabien under kronprinsbesøg

Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, aflægger sit første besøg i USA, efter at han blev tronfølger.

Fokus for kronprins Mohammed bin Salmans besøg i USA ventes at være på investeringer i Saudi-Arabien. Reuters/Jonathan Ernst
Fokus for kronprins Mohammed bin Salmans besøg i USA ventes at være på investeringer i Saudi-Arabien. Reuters/Jonathan Ernst

USAs præsident, Donald Trump, gav tirsdag Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, en varm velkomst, da den magtfulde prins mødtes med præsidenten i Det Hvide Hus.

Under et møde i Det Ovale Værelse roste Trump blandt andet en stor våbenhandel mellem de to lande, der ifølge den amerikanske præsident har skabt 40.000 job i USA.

USA og Saudi-Arabien underskrev sidste år en våbenhandel på 110 milliarder dollar under Trumps første besøg i Saudi-Arabien.

Det store land på Den Arabiske Halvø leder en koalition, som i flere år har bombet det fattige og borgerkrigsramte naboland Yemen.

Det arabiske kongedømme har høstet skarp kritik af bombardementerne, som ifølge FN har kostet over 10.000 mennesker livet.

Under mødet i Det Ovale Værelse talte både Donald Trump og Mohammed bin Salman varmt om det stærke bånd, der er mellem USA og Saudi-Arabien.

Det er ikke mindst hjulpet på vej af, at Trump har sat en hårdere kurs over for Saudi-Arabiens ærkefjende Iran, end det var tilfældet under tidligere præsident Barack Obamas administration.

Kronprins Mohammed bin Salman har tidligere sammenlignet Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, med Adolf Hitler.

»Saudi-Arabien er en meget velhavende nation, og noget af den rigdom vil det give til USA. Forhåbentligt i form af job og køb af militært udstyr over alt i verden,« siger Donald Trump.

Mødet i Det Hvide Hus tirsdag markerer indledningen på kronprinsens første besøg i USA, efter at han blev tronfølger i det rige olieland ved Golfen. Besøget varer frem til torsdag.

Fokus for Salmans besøg i USA ventes at være på investeringer i Saudi-Arabien, hvilket også var temaet for kronprinsens besøg i Storbritannien tidligere på måneden.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.