Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump-rådgiver opdigter massakre i interview

En af argumenterne for Donald Trumps indrejseforbud synes at være en opdigtet massakre ifølge flere medier.

En af den amerikanske præsident, Donald Trumps, tætteste rådgivere Kellyanne Conway er kommet i stormvejr efter en udtalelse til tv-stationen MSNBC torsdag aften amerikansk tid.

- Jeg vil vædde med, at det er ny information for folk, at præsident Obama havde et seks måneder indrejseforbud mod irakiske asylansøgere, efter at to irakere var kommet hertil og blevet radikaliserede, inden de stod bag Bowling Green-massakren, sagde hun.

Udtalelsen var et argument for Donald Trumps indførelse af et indrejseforbud mod personer fra syv lande i Afrika og Mellemøsten.

Ordene har vakt opsigt i en række amerikanske medier. Først og fremmest hæfter tv-stationen CNN sig ved, at der aldrig har fundet en massakre sted i Bowling Green i staten Kentucky.

Ifølge avisen Washington Post er to irakere fra byen blevet dømt for at støtte al-Qaeda med våben. Begge mænd har tilstået at have deltaget i angreb mod amerikanske styrker i Irak. Men aldrig i Bowling Green.

CNN skriver, at den første del af Conways udsagn også dumper et faktatjek. Præsident Barack Obama indførte aldrig et indrejseforbud mod asylansøgere fra Irak.

Ifølge Washington Post opgraderede de amerikanske myndigheder deres sikkerhedstjek af irakiske asylansøgere efter anholdelserne.

Men både avisen og tv-stationen skriver, at der aldrig blev sat et stop for ankomsten af irakiske asylansøgere.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.