Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump: Pressen ønsker ikke at dække terrorangreb

Terrorangreb af muslimske gerningsmænd sker så ofte, at medierne ikke dækker det, mener præsidenten.

Terrorangreb begået af radikale islamister sker så ofte, at det ikke bliver dækket af pressen, som heller ikke ønsker at dække det.

Sådan lyder det seneste angreb mod medierne fra den amerikanske præsident, Donald Trump, under en tale til amerikanske militærfolk i Tampa i delstaten Florida.

Det skriver den lokale avis Miami Herald på sin hjemmeside.

På hjemmesiden kan man se en video med uddrag fra talen. I en del af talen beskriver Donald Trump, hvor omfangsrig truslen fra islamistisk terrorisme er blevet.

- Det er nu nået til et punkt, hvor det ikke engang bliver dækket. Og den meget, meget uærlige presse har ikke lyst til at dække det, siger han.

Ifølge netmediet The Hill gav præsidenten ingen eksempler under sine tale.

Det Hvide Hus vil fremlægge en liste over sådanne terrorangreb. Det oplyser pressesekretær Sean Spicer under en pressebriefing mandag aften efter talen.

- Vi vil lægge en liste frem senere. Der har været flere tilfælde, siger han ifølge The Hill.

- Der er mange tilfælde, hvor det er hændt, og hvor jeg mener, at det ikke har fået den dækning, det fortjener.

Pressesekretæren bliver også spurgt, om præsidenten mener, at angrebene var underrapporteret eller slet ikke dækket overhovedet. Her svarer Sean Spicer, at angrebene var underrapporteret.

Pressesekretæren uddyber, at Det Hvide Hus mener, at præsidentens politik ikke får samme mængde af dækning som protesterne imod ham.

- Præsidenten føler, at medlemmer af pressen ikke altid dækker nogle af disse begivenheder i samme udstrækning, som andre begivenheder måske bliver dækket, siger han ifølge The Hill.

- Protester overdrives, og et angreb eller et forpurret angreb får ikke nødvendigvis samme dækning.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.