Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump om Syrien: Vær parat, Rusland. Missiler kommer snart

 REUTERS/Jorge Silva/File Photo
REUTERS/Jorge Silva/File Photo

Den amerikanske præsident, Donald Trump, og USA's militær er ved at gøre klar til at rette et angreb på Syrien i forlængelse af det påståede giftangreb i lørdags.

Det skriver præsidenten på Twitter.

»Rusland siger, at det vil skyde ethvert og alle missiler ned, der er affyret mod Syrien. Vær parat, Rusland, fordi nu kommer de - nydelige, og nye og »smarte«.«

»Man bør ikke være partner med et gasdræbende udyr, der dræber sin egen befolkning og nyder det.«

I en reaktion fra en talsmand for Ruslands udenrigsministerium hedder det:

»Smarte missiler kunne være et forsøg på at ødelægge beviser på et påstået kemisk angreb på landjorden i Syrien.«

Den russiske talsmand siger videre:

»Amerikanske missiler burde være rettet mod terrorister og ikke legitime regeringer.«

Dmitrij Peskov, talsmand for Kreml, siger ifølge nyhedsbureauet Interfax, at Kreml ikke giver sig af med "Twitter-diplomati".

»Vi støtter en seriøs tilgang. Vi mener fortsat, at det er vigtigt, at der ikke tages skridt, der kan skade en i forvejen skrøbelig situation.«

Trump skriver også, at USA's forhold til Rusland er værre nu, end det har været nogensinde - værre end under den kolde krig.

Men han tilføjer, at et våbenkapløb må stoppe, og at Rusland har brug for hjælp fra USA til at rette op på dets økonomi, hvilket ville være let.

I en tidligere erklæring fra Kreml onsdag udtrykker Ruslands ledelse håb om, at alle sider vil udvise tilbageholdenhed i Syrien og undgå handlinger, som kan destabilisere en allerede skrøbelig situation i Mellemøsten.

Kreml siger, at beskyldninger om, at syriske regeringsstyrker angreb med kemiske våben, ikke er baseret på kendsgerninger.

USA og dets allierede drøfter en kraftig reaktion på et angreb i Douma ved Damaskus lørdag.

Der har siden weekenden været rapporteret flere forskellige dødstal for angrebet.

Onsdag siger Verdenssundhedsorganisationen WHO, at der er tale om 43 dræbte, der viser tegn på, at de har været udsat for "højst giftige kemikalier". Ifølge WHO er flere end 500 mennesker blevet behandlet efter angrebet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.