Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump om død amerikaner: Der skete grusomme ting i Nordkorea

I det mindste fik vi ham, siger præsidenten om Otto Warmbier, der døde efter ophold i nordkoreansk fangelejr.

Otto Warmbier mistede bevidstheden i en arbejdslejr i Nordkorea, og i sidste uge blev han sendt hjem til USA i koma. Mandag døde han omgivet af sin familie hjemme i Cincinnati, Ohio. Reuters/Kyodo/arkiv
Otto Warmbier mistede bevidstheden i en arbejdslejr i Nordkorea, og i sidste uge blev han sendt hjem til USA i koma. Mandag døde han omgivet af sin familie hjemme i Cincinnati, Ohio. Reuters/Kyodo/arkiv

Washington D.C.. Der er sket grusomme ting i det brutale Nordkorea.

Sådan lyder konklusionen fra USA's præsident, Donald Trump, i kølvandet på den 22-årige amerikanske Otto Warmbiers død mandag.

Den 22-årige studerende blev i sidste uge løsladt fra en arbejdslejr i Nordkorea efter 18 måneders fangenskab.

Han blev i marts sidste år idømt 15 års hårdt strafarbejde af den nordkoreanske højesteret for at have stjålet en politisk plakat fra et hotel i hovedstaden Pyongyang.

- Det er et brutalt regime, siger Donald Trump efter Warmbiers død.

- Der er sket grusomme ting, men i det mindste fik vi ham hjem til sine forældre.

Otto Warmbier mistede angiveligt bevidstheden i fangelejren sidste forår, og i sidste uge blev han sendt hjem til USA i koma. Nordkorea forklarede løsladelsen med "humanitære årsager".

Tiden i arbejdslejren gav Otto Warmbier alvorlige hjerneskader, konkluderede lægerne i hans hjemby, Cincinnati, men det var uklart, hvad der var skyld i skaderne.

Han kunne åbne øjnene og blinke, men han viste ifølge lægerne ingen tegn på at kunne forstå sine omgivelser.

- Ottos skæbne styrker min administrations beslutning om at forhindre, at sådanne tragedier rammer andre uskyldige ofre i hænderne på et regime, som ikke respekterer retsstatsprincippet eller grundlæggende menneskelig anstændighed.

- USA fordømmer brutaliteten i det nordkoreanske regime, mens vi sørger over det seneste offer, skriver Donald Trump i en formel udtalelse.

Den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, siger, at USA holder Nordkorea ansvarlig for Otto Warmbiers død, og kræver at tre andre amerikanere, der bliver tilbageholdt i Nordkorea, bliver frigivet.

Efter Warmbiers død oplyser det Kina-baserede rejsebureau Young Pioneer Tours, som arrangerede den unge amerikaners rejse til Nordkorea, at det ikke længere vil tage amerikanske turister med til det isolerede land.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.