Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump og Putin holder deres første telefonmøde lørdag

Kampen mod IS bliver formentlig et af emnerne under telefonmøde mellem præsidenterne Trump og Putin.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, og USA's nye præsident, Donald Trump, ventes lørdag at holde deres første telefonmøde. Arkivfoto.
Ruslands præsident, Vladimir Putin, og USA's nye præsident, Donald Trump, ventes lørdag at holde deres første telefonmøde. Arkivfoto.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, og USA's nye præsident, Donald Trump, ventes lørdag at holde deres første telefonmøde.

Det skriver det russiske nyhedsbureau Tass, som henviser til Kremls talsmand, Dmitrij Peskov.

- Ja, jeg bekræfter det, siger Peskov til Tass om den planlagte telefonsamtale.

Også den amerikanske tv-station CNN rapporterer, at de to præsidenter ventes at tale sammen lørdag.

Trump siger til den amerikanske tv-station Fox, at det vil være godt for begge lande at få et forbedret forhold.

- Jeg kender ikke Putin, men hvis vi kan enes med Rusland, vil det være godt. Det vil være godt for Rusland, og det vil være godt for os. Vi går sammen ud og nedkæmper Islamisk Stat fuldstændigt, siger den amerikanske præsident.

- Det er Islamisk Stat, som er det virkelig onde her, tilføjer han.

Trump siger til Fox, at Putin ringede og lykønskede ham efter hans sejr ved præsidentvalget:

- Men vi har endnu ikke ført drøftelser.

De nye signaler, om at USA og Rusland er på vej mod et bedre forhold, kommer på et tidspunkt, hvor EU-landene skal forholde sig til Storbritanniens udtræden af EU, og hvor de er uenige om migration, euroen, nye handelsaftaler og kursen over for Rusland.

Trump har talt om nedrustning af atomvåben til gengæld for en ophævelse af sanktioner indført mod Rusland i forbindelse med konflikten i Ukraine.

Til et spørgsmål om, hvorvidt Rusland ligesom Trump opfatter Nato som forældet, har Kreml-talsmand Peskov sagt, at Moskva længe har givet udtryk for den holdning.

Trump, der fredag mødes med den britiske premierminister, Theresa May, i Washington, har sagt, at det glæder ham at se briterne forlade EU.

- Jeg tror, at brexit bliver en fantastisk ting. Jeg mener, at Storbritannien gjorde klogt i at komme ud, siger Trump.

Han forudser, at flere lande vil følge i briternes fodspor.

- Jeg tror, at folk ønsker deres egen identitet. Så hvis du spørger mig, så tror jeg, at andre vil forlade EU.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.