Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump sætter Nordkoreas »morderiske regime« på terrorliste

USA sætter yderligere pres på Nordkorea for at stoppe landets raket- og atomvåbenprogram.

Præsident Donald Trump oplyser, at USA sætter Nordkoreas "morderiske regime" på den amerikanske terrorliste, rapporterer mange medier.
Præsident Donald Trump oplyser, at USA sætter Nordkoreas "morderiske regime" på den amerikanske terrorliste, rapporterer mange medier.

Præsident Donald Trump oplyser, at USA sætter Nordkoreas »morderiske regime« på den amerikanske terrorliste.

Trump siger, at det er på høje tid at erklære Nordkorea som anstifter af statssponsoreret terror.

Han bebuder en ny bølge af sanktioner for at lægge maksimalt pres på regimet. Det skal stoppe det nordkoreanske raket- og atomvåbenprogram.

Nordkorea vil føje sig til Iran, Sudan og Syrien på den amerikanske terrorliste.

Men kritikere siger, at der mangler håndfaste beviser på, at Nordkorea bidrager til terrorisme rundt om i verden. Hvis man lige ser bort fra drabet på halvbroren til lederen Kim Jong-un.

Udenrigsminister Rex Tillerson siger, at med Nordkorea på terrorlisten vil tredjelande dy sig for at støtte regimet i Pyongyang.

»Den praktiske effekt af det kan være at forstyrre og afskrække nogle tredje parter fra at begive sig ud i nogle aktiviteter med Nordkorea,« siger han.

Nogle af disse handlinger kan ligge uden for de rammer, som FN's Sikkerhedsråd har sat, og som er underlagt sanktioner, siger Tillerson.

De kan blive straffet af USA, siger han

»Vi håber stadig på diplomatiet,« lader udenrigsministeren forstå.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.