Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump-modstandere udløste kaos på republikansk konvent

Donald Trumps modstandere forsøgte en sidste gang at spænde ben for den kontroversielle forretningsmand.

Splittelsen i Det Republikanske Parti var til at føle på, da landsmødet begyndte i Cleveland mandag eftermiddag. Scanpix/Robyn Beck
Splittelsen i Det Republikanske Parti var til at føle på, da landsmødet begyndte i Cleveland mandag eftermiddag. Scanpix/Robyn Beck

Det republikanske konvent, der mandag aften dansk tid blev indledt i Cleveland, begyndte med kaoslignende scener.

En stor gruppe modstandere af Donald Trump havde anmodet om at lade salen stemme om en regelændring inden den formelle udnævnelse af partiets præsidentkandidat.

Regelændringen skulle bane vejen for, at partiet kunne vælge en anden kandidat end den kontroversielle forretningsmand.

Men da anmodningen blev afvist, blev flere hundrede anti-Trump-delegerede rasende.

- Skam jer, skam jer, råbte flere af dem, mens Donald Trumps støtter råbte tilbage. Flere endte med at forlade Quicken Loans Arena, hvor konventet bliver afholdt.

Afbrydelsen understreger den store splittelse i Det Republikanske Parti, der kæmper for at blive forenet bag Donald Trump før valgkampen mod demokraten Hillary Clinton.

Konventets delegerede var godt i gang med at godkende regelsættet uden ændringerne, og da konventets formand officielt blåstemplede reglerne, udbrød der stor uro blandt Donald Trumps modstandere, der buhede af beslutningen.

Det lykkedes ikke umiddelbart at få ro i salen, og konventet måtte indstilles i en kort periode.

Anti-Trump-delegerede havde forud for konventets begyndelse oplyst, at de havde tilstrækkelige underskrifter til at gennemtvinge en ny afstemningen om partiets regler på konventet.

Det var den sidste krampetrækning fra Donald Trumps modstandere, der inkluderer den tidligere senator Gordon Humphrey, der afleverede underskrifterne fra et flertal af delegerede i ni stater.

Ifølge en af partiets bestyrelsesmedlemmer var der ikke tilstrækkelige underskrifter til at gennemtvinge afstemningen.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.