Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump lover udspil om klimaaftale om kort tid

USA's præsident siger, at klimaaftalen er uretfærdig, fordi Kina og Rusland »betaler praktisk set ingenting«

Arkivfoto. USA's præsident siger, at klimaaftalen er uretfærdig, fordi Kina og Rusland »betaler praktisk set ingenting«
Arkivfoto. USA's præsident siger, at klimaaftalen er uretfærdig, fordi Kina og Rusland »betaler praktisk set ingenting«

Præsident Donald Trump vil inden for to uger komme med et udspil om USA's position i forhold til klimaaftalen fra Paris.

Den amerikanske præsident siger, at klimaaftalen er uretfærdig, fordi Kina, Rusland, Indien og andre »betaler praktisk set ingenting« i forhold til USA.

Trumps rådgivere vil sandsynligvis mødes igen og tale om den amerikanske holdning til aftalen inden G7-topmødet, siger kilder i Trump-administrationen til Reuters.

Ni republikanske kongresmedlemmer har i et brev til Trump opfordret ham til at lade USA forblive en del af klimaaftalen. Men de beder ham om at sænke ambitionerne for, hvor meget USA skal nedbringe udledningen af klimaskadelige gasser.

Kevin Cramer, der er republikansk medlem af Repræsentanternes Hus, er valgt i den olieproducerende stat North Dakota.

Sammen med otte af sine republikanske kolleger har han sendt Trump et brev, hvor præsidenten opfordres til at bruge USA's plads ved Paris-bordet »til at forsvare og fremme vores kommercielle interesser, herunder vores produktion og fossile brændstofsektor«.

Hvis USA fortsat skal være en del af Paris-aftalen, bør regeringen fastsætte et nyt mål for CO2-udledning, som »ikke skader vores økonomi«, lyder det i brevet fra de ni republikanske kongresmedlemmer.

Oprindeligt har Trump sagt, at han vil trække USA ud af aftalen inden for de første 100 dage af sin præsidentperiode. Siden har han sagt, at han er åben over for at lade USA blive, men at det skal være på andre betingelser.

Trump ventes fredag at underskrive en række dekreter på energiområdet, oplyste kilder i Det Hvide Hus i weekenden.

Parisaftalen blev indgået i 2015 og er underskrevet af mere end 190 lande.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.