Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump lover grænsemur ved Mexico »lang tid før planlagt«

Vi bygger muren. Vi vil rent faktisk begynde på den langt, langt tidligere end planlagt, siger Trump.

Donald Trump lover at begynde opførelsen af en grænsemur mod Mexico snart og længe før planlagt. (Arkivfoto) Reuters/Kevin Lamarque
Donald Trump lover at begynde opførelsen af en grænsemur mod Mexico snart og længe før planlagt. (Arkivfoto) Reuters/Kevin Lamarque

Præsident Donald Trump siger, at han vil sørge for, at der bliver bygget en mur langs grænsen til Mexico tidligere end planlagt.

»Det vil ske snart,« siger Trump, der fredag talte til tilhængere i hans konservative bagland.

»Vi bygger muren. Vi vil rent faktisk begynde på den meget snart. Lang tid før planlagt. Det er langt, langt, langt tidligere end planlagt,« siger Trump ifølge BBC.

»En stor, stor grænsemur,« understreger han.

Han tilføjer, at han samtidig vil have fokus på at få »dårlige mennesker« ud af USA.

Trump blev mødt med jubelråb under talen, som han holdt for Den Konservative Politiske Handlingskonference (CPAC). Det er en organisation, der sikrede ham hans første vigtige platform på hans vej frem mod præsidentposten.

Udtalelserne falder, dagen efter at USAs udenrigsminister, Rex Tillerson, besøgte Mexico for at drøfte indvandring fra Mexico.

Tillersons delegation gav udtryk for, at USA vil hjælpe med at bekæmpe de omstændigheder, som er baggrund for indvandringen til USA.

Tillerson var i Mexico City sammen med ministeren for indenrigsministeriets sikkerhedsstyrker, John Kelly.

Mexicos udenrigsminister og indenrigsminister, Luis Videgaray og Miguel Angel Osorio Chong, sagde efter møder med amerikanerne, at der blev givet udtryk for skuffelse fra Mexicos side.

Men samtidig blev det understreget, at begge sider fortsætter dialogen om indvandring, handel og sikkerhed.

Kelly sagde torsdag, at den amerikanske regering med Trump i spidsen ikke har i sinde at gennemføre masseudvisninger af illegale indvandrere.

Samtidig sagde han, at der ikke vil blive anvendt militær magt i operationer mod indvandring.

»Indvandring bør være omgærdet af sikkerhed. Den skal være lovlig, og den må foregå under ordnede forhold,« siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.