Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump lover at forene USA før indsættelse som præsident

På sidste dag som civil gentog den kommende præsident sine valgløfter foran Lincoln-monumentet i Washington.

Donald Trump fik lejlighed til at forsikre amerikanerne om, at han har tænkt sig at forene landet efter valgkampen, der udstillede dybe kløfter i befolkningen. Reuters/Mike Segar
Donald Trump fik lejlighed til at forsikre amerikanerne om, at han har tænkt sig at forene landet efter valgkampen, der udstillede dybe kløfter i befolkningen. Reuters/Mike Segar

Aftenen inden han tiltræder som USA's præsident, lover ejendomsmilliardæren Donald Trump, at han vil forene landet igen.

Fredag kulminerer et usædvanligt forløb for republikaneren, der ikke var spået mange chancer for at nå Det Hvide Hus, da han stillede op som kandidat.

Her tages han i ed som USA's 45. præsident.

70-årig Donald Trump rejste torsdag fra New York til en militærbase tæt på Washington sammen med sin kone Melania.

Herefter tilbragte han eftermiddagen i Washington, hvor han deltog i de traditionelle festligheder før fredagens indsættelse.

- Vi skal forene vores land. Vi vil gøre ting, som ikke er blevet gjort for vores land i mange, mange år. Det skal blive anderledes. Det lover jeg, siger Donald Trump til tusindvis af tilhængere foran Lincoln-monumentet i Washington.

Torsdagen bød også på en middag i selskab med Kongressens ledere og de kommende ministre i Donald Trumps administration.

Siden fulgte et besøg på Arlingtons Nationale Kirkegård, hvor nationens veteraner blev mindet og hædret.

- Der har aldrig været en bevægelse som denne, siger Donald Trump under sin tale ved Lincoln-monumentet med henvisning til den massive opbakning fra især arbejderklassen, der sikrede ham sejren over Hillary Clinton ved valget.

Valget udstillede ifølge Reuters de dybe kløfter mellem netop arbejderklassen og det, som Donald Trump gentagne gange har kaldt den "politiske elite" i USA.

- Men I er ikke glemt længere. Vi skal nok få det vendt om. Vi skal bringe vores job tilbage, siger Donald Trump til sine tilhængere.

Senere kommenterede den kommende præsident på vanlig vis dagens begivenheder på Twitter.

- Tak for tilslutningen ved Lincoln-monumentet i aften. En meget speciel aften. Sammen vil vi gøre USA stort igen, skriver han.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.