Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump lod sig hylde af tilhængerne og angreb igen medierne: »De er en del af det korrupte system«

Efter en stormfuld måned i Washington D.C. vendte Donald Trump lørdag tilbage til sine tilhængere i Florida.

Donald Trump kunne lørdag lade sig hylde af sine vælgere, da han gik på talerstolen under et vælgermøde i Melbourne, Florida. Scanpix/Nicholas Kamm
Donald Trump kunne lørdag lade sig hylde af sine vælgere, da han gik på talerstolen under et vælgermøde i Melbourne, Florida. Scanpix/Nicholas Kamm

Præsident Donald Trump vendte lørdag aften tilbage til sine tilhængere ved et vælgermøde i byen Melbourne i delstaten Florida.

Her lod han sig hylde efter en stormfuld måned i Det Hvide Hus.

Opsigelser i administrationen, russiske forbindelser og et mislykket forsøg på at bremse indvandringen til USA har været blandt hovedpinerne for den rige forretningsmand, der sidder i verdens mest magtfulde embede.

Donald Trump brugte dog ikke tiden på talerstolen til at dvæle ved politiske fejltrin.

I stedet langede han atter ud efter medierne, som han har gjort det før både fra talerstolen og sin Twitter-konto.

»Jeg vil tale til jer uden de falske nyhedsmediers filter,« siger han til tilhængerne, der er mødt op til mødet i en flyhangar.

Under stor jubel fra tilhængerne gentog præsidenten sine angreb mod de medier, der ifølge hovedpersonen selv har udsat ham for en hetz.

»De kommer ikke til at rapportere sandheden. De er blevet en stor del af problemet. De er en del af det korrupte system,« lyder det fra præsidenten.

I sin første måned i Det Hvide Hus har flere domstole underkendt Donald Trumps omstridte indrejseforbud, Michael Flynn har fratrådt den vigtige stilling som national sikkerhedsrådgiver, og det er kommet frem, at Donald Trumps ansatte under præsidentvalgkampen var i løbende kontakt med russere.

Alligevel insisterer Donald Trump på, at alt går som planlagt i Det Hvide Hus.

»Alt i Det Hvide Hus kører så glat, så glat,« siger præsidenten fra talerstolen.

Talen i Melbourne bar flere lighedstegn med Trumps taler under efterårets valgkamp.

Præsidenten gentog blandt andet sine løfter om at skabe amerikanske arbejdspladser.

»Vi kommer til at skabe job, som vi aldrig har det set før,« siger Donald Trump.

Han benyttede også lejligheden til at forsikre vælgerne om, at han vil slå hårdt ned på terrorisme.

»Jeg har givet ordrer til afgørende tiltag for at holde radikale islamistiske terrorister helvedes langt ude af vores land,« siger Donald Trump under stor jubel fra de fremmødte tilhængere.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.