Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump kan svække USA's chancer for at få OL og fodbold-VM

Ifølge IOC-medlem er Donald Trumps indrejseforbud "fuldstændig i modstrid med de olympiske idealer".

Los Angeles. Los Angeles er i spil som vært for OL i 2024, og USA håber også at få tildelt verdensmesterskaberne i fodbold i 2026.

Men præsident Donald Trump kan med sin stramning af indrejsereglerne til USA svække landets chancer for at blive vært for klodens suverænt to største sportsbegivenheder.

Det skriver New York Times.

Fredag underskrev Trump et dekret, som i foreløbigt 90 dage blokerer muligheden for borgere fra syv lande til at sætte fod på amerikansk jord.

USA's sportsforbund forsøger nu at få styr på de umiddelbare konsekvenser af Trumps beslutning.

- Vi er i tæt kontakt med administrationen for at forstå de nye regler, og hvordan vi bedst forholder os vedrørende besøgende sportsfolk, oplyser Patrick Sandusky, talsmand for USA's Olympiske Komité, i en mail til avisen.

Ifølge talsmanden støtter regeringen Los Angeles' bud på at blive OL-værter i 2024.

Mindst ét medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har kritiseret Trumps beslutning.

Richard Peterkin fra østaten St. Lucia skriver på Twitter, at "den er fuldstændig i modstrid med de olympiske idealer".

- For ham overtrumfer kollektivt ansvar individuel retfærdighed, skriver Peterkin.

Det er en henvisning til Trumps forklaring, om at formålet med at forbyde indrejse for samtlige borgere fra syv lande er at holde "radikale, islamistiske terrorister" ude af USA.

IOC træffer i september beslutning om, hvor OL i 2024 skal holdes.

David Wallechinsky, der står i spidsen for Det Internationale Selskab for OL-Historikere, mener, at Donald Trump svækker chancerne for Los Angeles, fordi han opfattes som en person, der hverken bryder sig om muslimer, kvinder eller latinoer.

USA ventes også at lægge billet ind på VM i fodbold i 2026. Muligvis i fællesskab med Mexico.

I juni sagde Sunil Gulati, præsident for USA's Fodboldforbund, at chancen for at få værtskabet nok ville blive vanskeliggjort med Trump som præsident.

Især hvis ideen om at søge sammen med Mexico realiseres på grund af Trumps planer om at bygge en mur langs grænsen mellem de to lande.

Sunil Gulati afviste lørdag at udtale sig til New York Times. Beslutningen om placeringen af VM i 2026 tages om tre år.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.