Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump kaldte forholdet til Rusland »historisk dårligt«: Nu sætter EU også ind med nye russer-sanktioner

Forholdet mellem Rusland og Vesten er blevet endnu koldere på få dage. Fredag er EU kommet med nye sanktioner.

EU har pålagt Rusland nye sanktioner og givet tre højtstående russere indrejseforbud i EU(Foto: CARLOS BARRIA/Scanpix 2017)
EU har pålagt Rusland nye sanktioner og givet tre højtstående russere indrejseforbud i EU(Foto: CARLOS BARRIA/Scanpix 2017)

Moskva. Forholdet til Rusland fortsætter med at være anstrengt i den vestlige verden.

Fredag har EU pålagt Rusland nye sanktioner og givet tre højtstående russere indrejseforbud i EU samt indefrosset deres midler.

Samtidig rammer sanktionerne tre firmaer, der er involveret i salg af turbiner fra tyske Siemens til det russisk annekterede Krim.

Rusland har fredag aften reageret ved at kalde EU's træk for fjendtligt.

Det "giver anledning til beklagelse", siger den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov.

EU's sanktioner kommer kun to dage efter, at den amerikanske præsident modvilligt underskrev en lov med nye sanktioner mod Rusland.

Modvilligt, fordi præsidenten arbejder på at få et bedre forhold mellem de to lande.

Loven vil begrænse Donald Trumps mulighed for på egen hånd at ophæve eller lempe sanktioner mod Rusland igen.

Efter at have underskrevet sanktionerne kaldte Trump forholdet til Rusland for »historisk dårligt« på Twitter.

Torsdag var Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, også i medierne. Han beskrev Vestens forhold til Rusland som værende på sit mest anstrengte niveau siden den kolde krig.

Det dårlige forhold er fredag blevet bekræftet fra russisk side. Den russiske præsident har erklæret sig helt enig med sin amerikanske kollega i, at forholdet mellem de to lande skraber bunden.

- Faren ligger i det dårlige samspil og samarbejde om emner, der har afgørende betydning for vore to lande og befolkninger, sagde talsmand Dmitrij Peskov i Kreml fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.