Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump kalder beslutning fra dommer for latterlig

USA's præsident vil omstøde afgørelse fra dommer, der har sat en stopper for hans indrejseforbud.

Washington. USA's præsident, Donald Trump, går på Twitter skarpt i rette med en føderal dommer i Seattle i delstaten Washington. Dommeren har beordret et midlertidigt og landsdækkende stop for præsidentens indrejseforbud.

- Holdningen hos denne såkaldte dommer, som i grunden har fjernet håndhævelsen af love fra vort land, er latterlig og vil blive omstødt, skriver Trump.

Det nu ophævede forbud omfatter personer fra syv lande med hovedsageligt muslimsk befolkning. Nemlig Iran, Irak, Somalia, Sudan, Syrien, Yemen og Libyen.

Flere luftfartsselskaber siger, at de igen tager rejsende fra de syv lande om bord. Blandt andet Air France og Qatar Airways.

Alle passagerer med gyldige rejsedokumenter vil blive budt velkommen om bord i vores fly, hedder det i en erklæring fra Qatar Airways.

Air France siger, at den amerikanske dommers kendelse træder i kraft lørdag.

Flyselskaber verden over har siden Trump indførte forbuddet ellers måttet afvise personer fra de lande, som står på præsidentens sorte liste. Også selv om billetten til USA var bestilt og betalt, og indrejsepapirerne var godkendt.

I en telefonkonference, der fandt sted klokken 21 lokal tid i Washington D.C., fik flyselskaberne besked på at arbejde efter samme retningslinjer, som før Donald Trump udstedte indrejseforbuddet.

Men Trump langede lørdag kraftigt ud efter dommeren. Præsidenten siger, at dommerens beslutning er "latterlig".

Både amerikanske og udenlandske politikere har kritiseret Trumps indrejseforbud. Dekretet er også blevet modtaget med hovedrysten af flere af USA's mest succesfulde virksomheder.

Flere føderale dommere i andre delstater er den seneste uge gået imod Trumps indrejseforbud. Men fredagens afgørelse fra dommer James Robart er den hidtil mest vidtrækkende.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.