Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump: Jeg har ikke båndet mine samtaler med FBI-leder

USA's præsident har tidligere antydet, at han havde optaget sin samtaler med nu fyret FBI-chef.

Arkivfoto. USA's præsident har tidligere antydet, at han havde optaget sin samtaler med nu fyret FBI-chef.
Arkivfoto. USA's præsident har tidligere antydet, at han havde optaget sin samtaler med nu fyret FBI-chef.

USA's præsident, Donald Trump, siger, at han ikke har nogen optagelser af sine samtaler med den tidligere FBI-leder James Comey.

Det skriver han på Twitter.

Trump har ellers i et tidligere tweet ladet forstå, at han måske havde optaget sine samtaler med Comey i Det Hvide Hus. Han skrev, at Comey hellere måtte håbe på, at han ikke er optaget på bånd.

»Jeg har ikke nogen idé om, hvorvidt der er "bånd" eller optagelser af mine samtaler med James Comey, men jeg lavede dem ikke, og jeg har ikke den slags optagelser,« skriver han i et tweet torsdag.

Tidligere FBI-chef Comey har forklaret et senatsudvalg, at Trump forsøgte at aftvinge ham et løfte om loyalitet, og at han skulle droppe en efterforskning af den afsatte nationale sikkerhedsrådgiver Mike Flynn for hans forbindelser til Rusland.

Trump fyrede Comey i sidste måned.

I mellemtiden er der blevet udpeget en særanklager til at undersøge eventuelle forbindelser mellem Trump-kampagnen og Rusland i valgåret 2016. Det er tidligere FBI-chef Robert Mueller.

Trump har i ugevis ladet det hænge i luften, at han måske havde en lydoptagelse af sine møder med Comey.

»James Comey må hellere håbe på, at der ikke er nogen "bånd" af vores samtaler, inden han begynder at lække til pressen,« skrev Trump i det tidligere tweet 12. maj.

Det fik mange til at gætte på, at han lige som enkelte tidligere præsidenter optager de samtaler, han har med folk i Det Hvide Hus.

Den mest berygtede af dem var præsident Richard Nixon. Det var blandt andet hans hemmelige lydoptagelser i Det Hvide Hus, som i 1974 var tæt på at føre til en rigsretssag. Nixon valgte dog forinden at træde tilbage som præsident.

Lydbåndene blev senere offentliggjort. De viste, at Nixon og Det Hvide Hus forsøgte at skjule, at de var stærkt involverede i et indbrud hos Det Demokratiske Parti i hotelkomplekset Watergate.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.