Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump indfører told på solenergi fra Kina

Kina vil trods toldafgift opfordre kinesiske producenter af solenergi til at udvide eksport i moderat tempo.

Afgiften skal beskytte amerikanske producenter. Arkivfoto: Iris.
Afgiften skal beskytte amerikanske producenter. Arkivfoto: Iris.

Beijing/Washington. Fremtidsudsigterne for Kinas store produktion af solpaneler til vedvarende energi er blevet dårligere på grund af hyppige handelsstridigheder.

Det siger landets ministerium for industri- og informationsteknologi, MIIT.

»Kinas produktion af solenergi er vokset i et hurtigt tempo i de seneste år, og den er i sig selv blevet et mål for protektionisme i nogle lande, hvilket har forhindret de kinesiske producenter i at udvide deres markedsandele,« hedder det videre med tilføjelsen:

»Denne udvikling får priserne på det globale marked for solenergi til at stige.«

Erklæringen fra det kinesiske ministerium kommer, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, mandag lagde en ekstra toldafgift på solcellepaneler og moduler, når de importeres i USA.

Afgiften skal beskytte amerikanske producenter.

Indien sagde i denne måned, at det overvejer indførelse af en toldafgift på 7,5 procent på udenlandske solpaneler, efter at nogle indiske selskaber har klaget over, at billige kinesiske solenergiprodukter er strømmet ind på det indiske marked.

Trumps beslutning sker under parolen "Amerika Først ", som betyder, at handelspolitikken bliver ændret til fordel for producenter i USA.

Ud over Kina har Sydkorea protesteret mod det amerikanske skridt, da det også rammer sydkoreanske eksportvirksomheder hårdt.

Kinas Nationale Energi-administration har et erklæret mål om at ændre dette dramatisk inden 2050 - ikke mindst på grund af den ekstreme luftforurening i landet.

Der er dog flere bud på, hvordan det vil se ud i 2050.

De mest optimistiske rapporter fra regeringen antyder, at op til 86 procent af energiforbruget på det tidspunkt vil kunne dækkes ind af vedvarende energi, hvoraf en tredjedel vil være solenergi.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.