Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump indfører sanktioner mod Venezuelas højesteret

USA anklager otte medlemmer af højesteret for at undergrave folkestyret i det dybt uroplagede land.

Præsident Maduros forsøg på at få mere magt i kriseramte Venezuela har udløst daglige demonstrationer i det sydamerikanske land. Nu indfører USA hårde sanktioner mod otte medlemmer af højesteret, der ifølge finansminister Steven Mnuchin forværrer situationen.
Præsident Maduros forsøg på at få mere magt i kriseramte Venezuela har udløst daglige demonstrationer i det sydamerikanske land. Nu indfører USA hårde sanktioner mod otte medlemmer af højesteret, der ifølge finansminister Steven Mnuchin forværrer situationen.

Den amerikanske præsident Donald Trumps administration indførte torsdag hårde sanktioner mod otte medlemmer af højesteretten i det dybt uroplagede land Venezuela.

Det sker som reaktion på, at højesteret tidligere på året fratog magten fra den oppositionsledede kongres, oplyser amerikanske regeringskilder.

De nye sanktioner skal øge presset på den omstridte venstreregering, der ledes af Nicolas Maduro. Utilfredshed med præsidenten har gennem den seneste tid fået adskillige tusinde til at gå på gaden i protest.

I løbet af de seneste seks uger har mindst 44 personer mistet livet under demonstrationerne.

Den venezuelanske udenrigsminister, Delcy Rodriguez, kalder det »skandaløst og uacceptabelt«, at USA indfører sanktioner mod en suveræn og uafhængig nation.

Urolighederne i Venezuela brød for alvor ud, da landets højesteret, der består af lutter Maduro-loyalister, fravristede magten fra kongressen sent i marts.

Manøvren udløste fordømmelser over hele verden. Oppositionen i Venezuela fik magten i kongressen ved valget i 2015 under en historisk økonomisk og social krise i det sydamerikanske land.

»Det venezuelanske folk lider under en økonomi, der er kollapset takket være regeringens dårlige ledelse og korruption,« siger USA's finansminister, Steven Mnuchin, på et pressemøde torsdag.

»Medlemmer af landets højesteret har forværret situationen ved at blande sig i lovgivernes magtudøvelse,« tilføjer Mnuchin.

En af dem, der bliver ramt af sanktionerne, er Maikel Moreno. Ud over at være en af Maduros mest trofaste støtter, så blev han også udpeget som præsident for højesteret i februar.

Sanktionerne betyder blandt andet, at medlemmerne vil blive forhindret indrejse til USA. Samtidig vil det blive forbudt for dem at drive virksomhed med alle amerikanske statsborgere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.