Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump: I næste uge lanceres nyt indrejseforbud

Trump kritiserer medierne under sin første pressekonference på egen hånd - og lover at beskytte amerikanerne.

Præsident Donald Trump under torsdagens pressemøde. Scanpix/Nicholas Kamm
Præsident Donald Trump under torsdagens pressemøde. Scanpix/Nicholas Kamm

USA's præsident, Donald Trump, siger, at han vil komme med et nyt dekret i næste uge, der skal beskytte landets grænser.

Trump afslører imidlertid ikke nogen detaljer om, hvad den kommende ordre fra Det Ovale Værelse vil indeholde.

USA's justitsministerium oplyser, at præsidenten "i den nærmeste fremtid" agter at erstatte det omstridte indrejseforbud med et nyt dekret, der er "væsentligt ændret", skriver Reuters.

Torsdag aften dansk tid holdt præsidenten sin første pressekonference på egen hånd.

Det omstridte indrejseforbud, som Trump underskrev 27. januar, blev mødt af massiv kritik internationalt og er nu midlertidigt suspenderet af amerikanske domstole.

På mødet med pressen torsdag opremser Trump de større beslutninger, han har taget i løbet af sine første fire uger i Det Hvide Hus, som han beskriver som meget store fremskridt.

- Jeg vil sige det her direkte til det amerikanske folk, fordi medierne ikke altid fortæller sandheden. Pressen er blevet så uhæderlig, siger præsidenten.

En stor del af pressekonferencen blev brugt på at kritisere de "uærlige" medier og den "hadske" tone.

Trump hævder blandt andet, at han allerede nu er ved at rette op på den lange række af problemer, USA i hans øjne står over for. Blandt andet, at amerikanske arbejdspladser flytter ud af landet, og at Islamisk Stat fortsat ikke er besejret.

- Jeg arvede ét stort rod. Både herhjemme og i udlandet, siger Trump.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.