Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump »husker ikke meget« om centralt Rusland-møde: »Det var et meget uvæsentligt møde«

På et møde i marts sidste år skal tidligere rådgiver have tilbudt at arrangere et møde mellem Trump og Putin.

USA's førstedame, Melania Trump, ved præsident Donald Trumps side, mens han taler med journalister udenfor Det Hvide Hus inden afrejsen til Asien fredag. Scanpix/Mark Wilson
USA's førstedame, Melania Trump, ved præsident Donald Trumps side, mens han taler med journalister udenfor Det Hvide Hus inden afrejsen til Asien fredag. Scanpix/Mark Wilson

USA's præsident, Donald Trump, »husker ikke meget« om et møde i marts 2016 med sin tidligere rådgiver George Papadopoulos.

Det siger Trump til journalister udenfor Det Hvide Hus umiddelbart inden sin afrejse til Asien.

Papadopoulos er lige nu i fokus i granskningen af Trump-kampagnens mulige kontakter til Rusland under valgkampen op til præsidentvalget for knap et år siden.

»Det var et meget uvæsentligt møde. Det fandt sted for længe siden. Jeg husker ikke meget om det,« siger Trump.

Papadopoulos har erkendt at have løjet for forbundspolitiet, FBI, om sin kontakt med russiske embedsmænd.

På mødet i marts sidste år deltog Trump og den nuværende justitsminister, Jeff Sessions, viser dokumenter fra FBI.

På mødet skal Papadopoulos have tilbudt at hjælpe med at få et møde i stand mellem Trump og den russiske præsident, Vladimir Putin, fremgår det ifølge Reuters af retlige dokumenter.

Papadopoulos havde en russisk kontakt, der skulle give Trump-kampagnen snavs om Trumps modkandidat ved valget i 2016, demokraten Hillary Clinton.

Papadopoulos er tidligere udenrigspolitisk rådgiver for Trump.

Det Hvide Hus har nedtonet Papadopoulos' rolle i Trumps valgstab og har betegnet ham som en »frivillig«, hvis udsagn ikke skal tages så alvorligt.

Justitsministeren er nu kommet under fornyet pres fra Demokraterne i Senatets retsudvalg, der igen vil have ham til at forklare sig i sagen.

Sessions har tidligere forklaret, at han ikke kendte til nogen kontakter mellem Trump-kampagnen og Rusland.

Derfor skal han nu »personligt komme tilbage til udvalget og under ed forklare, hvorfor han tilsyneladende ikke kan give sandfærdige og fyldestgørende svar,« siger senator Patrick Leahy, der er et fremtrædende medlem af retsudvalget.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.