Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump hævder, at hans State of the Union-tale satte historisk seerrekord. Tallene fortæller en anden historie

Donald Trump mener, at hans State of the Union-tale er den mest sete i historien. Ifølge amerikanske medier er det dog langt fra tilfældet.

Rekordmange mennesker så Donald Trumps tale om USAs tilstand

I hvert fald, hvis man spørger præsidenten selv:

Trump proklamerede optimistisk på Twitter, at talen blev set af det højeste antal nogensinde. Han takkede sine seere »fra hjertet«.

Men holder man tallene op mod de tidligere, er talen ikke den mest sete i historien. 45,6 millioner tv-seere så Trumps tale, mens Obamas første State of the Union-tale som præsident til sammenligning blev set af 48 millioner mennesker.

Den tale, som uden sammenligning tiltrak det største publikum, var Bill Clintons i 1993. Her så 67 millioner mennesker med.

Det skriver blandt andet CNN.

Flest 2018-seere fulgte med via Fox News, der med 11,7 millioner, havde kanalens højeste seertal til talen nogensinde. Det begrunder flere medier med, at det traditionelt er de kanaler, der støtter præsidenten, som tiltrækker det største publikum.

Det er svært at vide, om de lavere seertal skyldes Trumps dalende popularitet eller er en konskevens af, at færre og færre bruger TV-mediet.

Det er ikke første gang, at Donald Trump fremhæver seertal: Kort efter sin indsættelse som præsident hævdede han, at medierne havde forvrænget antallet af tilskuere til arrangementet i Washington.

Dengang støttede Trumps - nu forhenværende - pressesekretær Sean Spicer præsidentens udtalelser, og i samme forbindelse faldt den famøse bemærkning om »alternative facts«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.