Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump fyrer rådgiver efter hårde ord om kræftsyge McCain

Kelly Sadler er ikke længere en del af præsident Donald Trumps stab, oplyser Det Hvide Hus.

Kelly Sadler skabte furore, da hun på et stabsmøde i Det Hvide Hus sagde, at den kræftsyge John McCains modstand over for Donald Trumps valg af CIA-chef »ikke spiller nogen rolle«, for »han dør alligevel snart«.
Kelly Sadler skabte furore, da hun på et stabsmøde i Det Hvide Hus sagde, at den kræftsyge John McCains modstand over for Donald Trumps valg af CIA-chef »ikke spiller nogen rolle«, for »han dør alligevel snart«.

USAs præsident, Donald Trump, har fyret sin rådgiver Kelly Sadler. Det oplyser talsmand for Det Hvide Hus Raj Shah i en erklæring.

»Kelly Sadler er ikke længere en del af præsidentens administration,« skriver han.

Rådgiveren skabte i maj furore, da hun på et stabsmøde i Det Hvide Hus sagde, at den kræftsyge republikanske senator John McCains modstand over for præsident Donald Trumps valg af CIA-chef »ikke spiller nogen rolle«, for »han dør alligevel snart«.

Kommentaren faldt, efter McCain havde udtrykt kritik af Gina Haspel, som Donald Trump nominerede til posten som ny CIA-direktør.

Modstanden til Haspel skyldtes, at hun var operativ leder i CIA under præsident George W. Bush, hvor tortur en overgang var tilladt.

81-årige McCain, der har været senator i over 30 år, er ramt af uhelbredelig kræft i hjernen.

Det var to personer, der var til stede under mødet, som senere gengav episoden over for nyhedsbureauet AP.

Familie og kolleger i USAs kongres reagerede med stor vrede på Kelly Sadlers kommentar. Flere undrede sig over, at rådgiveren ikke blev fyret.

Tidligere vicepræsident Joe Biden kaldte McCain en helt og sagde, at »anstændigheden har nået bunden i denne regering«.

Også John McCains hustru, Cindy, sendte en opfordring til rådgiveren:

»Må jeg minde dig om, at min mand har en familie, syv børn og fem børnebørn,« skrev hun på Twitter.

John McCain var i adskillige år krigsfange under Vietnamkrigen, og her blev han gentagne gange udsat for tortur.

Trump nedgjorde under valgkampen McCain flere gange for hans indsats som officer under Vietnamkrigen og bebrejdede ham, at han blev taget til fange af den vietnamesiske hær.

Trump selv slap for at deltage i Vietnamkrigen. I en lægeerklæring blev han erklæret uegnet som soldat, fordi han angiveligt led af en hælspore.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.