Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump er i strålende selskab med filippinsk leder og drabsmand

Ved afslutningen af asiatisk topmøde taler USA's præsident kort om menneskerettigheder med præsident Duterte.

Ved afslutningen af asiatisk topmøde taler USA's præsident kort om menneskerettigheder med præsident Duterte.
Ved afslutningen af asiatisk topmøde taler USA's præsident kort om menneskerettigheder med præsident Duterte.

Donald Trump, USA's præsident, bedyrer efter et møde med Filippinernes kontroversielle leder, Rodrigo Duterte, at han har et »strålende forhold« til den tidligere drabsmand.

De to havde et separat møde i forbindelse med et asiatisk topmøde i Manila.

Her bragte Trump spørgsmålet om menneskerettigheder op over for Duterte, siger en talskvinde for Det Hvide Hus ifølge Reuters.

Duterte er blevet mødt med kritik ude i verden for sin meget barske måde at bekæmpe narkoforbrydere på. Han har givet politiet bemyndigelse til at skyde for at dræbe fok, der handler med narko.

Han og Trump talte under deres korte møde om Islamisk Stat og narko.

»Menneskerettigheder blev i den forbindelse kort behandlet om Filippinernes kamp mod ulovlig stoffer,« siger Trumps talskvinde.

Mødet i den asiatiske samarbejdsorganisation Asean var sidste stop på Trumps 12 dage lange rundrejse i Asien.

Duterte har ved flere lejligheder pralet af, at han personligt har dræbt andre mennesker.

Under et besøg i Vietnam i sidste uge fortalte Duterte, at han som 16-årig dræbte en anden person med kniv, fordi denne stirrede på ham.

Trump blev i maj kritiseret for under en telefonsamtale med Duterte at have rost ham for hans metoder til at bekæmpe narkohandlere. Det er et »strålende arbejde«, sagde han.

Duterte vandt valget i Filippinerne sidste år på et løfte om udrydde narkokriminalitet.

Siden har politiet dræbt 3967 formodede narkoforbrydere ifølge AFP.

USA's tidligere præsident, Barack Obama, var meget kritisk over Dutertes linje. Det fik den filippinske præsident til at kalde ham en »horeunge«.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.