Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump: Kim Jong-un har et skud i bøssen, hvis han vil gøre noget godt for sit folk

USA's præsident, Donald Trump, forlod lørdag eftermiddag G7-mødet i Canada og rejste videre mod Singapore sammen med blandt andre sin nationale sikkerhedsrådgiver, John Bolton (t.h.). Leon Neal/Ritzau Scanpix
USA's præsident, Donald Trump, forlod lørdag eftermiddag G7-mødet i Canada og rejste videre mod Singapore sammen med blandt andre sin nationale sikkerhedsrådgiver, John Bolton (t.h.). Leon Neal/Ritzau Scanpix

Inden for det første minut af det kommende møde med Kim Jong-un vil USA's præsident, Donald Trump, vide, om Nordkoreas leder mener alvor med at nedruste på den koreanske halvø.

Det siger Trump på et pressemøde i forbindelse med G7-topmødet i Canada lørdag.

- Jeg tror, at inden for det første minut ved jeg det. Mine anelser og fornemmelser, siger Trump.

- Hvis jeg tror, at det ikke kommer til at ske, vil jeg hverken spilde min egen tid eller hans tid, tilføjer den amerikanske præsident.

Trump skal efter planen mødes med Kim Jong-un i Singapore tirsdag for især at drøfte nedrustning af atomvåben.

USA har forud for mødet krævet, at Nordkorea skal destruere sine atomvåben. Til gengæld vil sanktionerne blive ophævet, og landet vil få økonomisk hjælp og garantier for sin sikkerhed.

Der er dog fortsat lang vej endnu, og mange detaljer skal forhandles på plads, inden en aftale kan se dagens lys.

Den amerikanske præsident betegner mødet i Singapore på tirsdag som en enestående chance for at skabe fred mellem USA og Nordkorea.

- Jeg føler, at Kim Jong-un vil gøre noget godt for sit folk, og han har den mulighed. Der er ét skud i bøssen, siger den amerikanske præsident ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det er første gang, at en siddende amerikansk præsident mødes med den øverste leder af Nordkorea.

Inden sin afgang fra G7-topmødet i Canada betegner Trump det kommende Nordkorea-møde som en "fredsmission".

- Det er virkelig ukendt territorium, siger han ifølge Reuters.

- Det er aldrig gjort, det er aldrig blevet afprøvet. Så vi går til det med et positivt sind.

Kim Jong-un har på det seneste holdt to møder med lederne af Sydkorea og Kina.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.