Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump bruger veterantale til at tale forsonende

Den amerikanske præsident forsøger at samle nationen et døgn efter voldsom tale ved vælgermøde.

Amerikanerne er ét folk, lyder det fra forsonende Trump. Reuters/Jonathan Ernst/arkiv
Amerikanerne er ét folk, lyder det fra forsonende Trump. Reuters/Jonathan Ernst/arkiv

Et døgn efter en voldsom tale til et vælgermøde i Phoenix, Arizona opfordrer den amerikanske præsident, Donald Trump, til forsoning.

»Det er tid til at hele de sår, der har splittet os, til at søge en ny enighed, baseret på de fælles værdier, der forener os,« siger Trump i en tale til amerikanske veteraner i Reno, Nevada, viser mediet NBC.

I sin tale lyder det også fra Trump, at amerikanere ikke kan "defineres ud fra deres hudfarve eller tegnebog".

»Vi er ét folk, med ét hjem og ét stort flag,« siger Trump.

Talen kommer kun et døgn efter et vælgermøde, hvor præsidenten rasede mod politiske modstandere og de amerikanske medier.

Blandt andet beskyldte han medier for at udbrede løgne om hans udtalelser ved urolighederne i Charlottesville, Virginia, 12. august.

Det gjorde han ved at læse op af sine egne tidligere udtalelser:

»Her er, hvad jeg sagde lørdag: Vi holder nøje øje med de forfærdelige begivenheder i Charlottesville, Virginia. Det sagde jeg.«

»Vi fordømmer på stærkest mulig vis de uhørte udtryk for had, snæversynethed og vold. Det er mig, der sagde det lørdag,« lyder det fra Trump.

Det amerikanske medie CNN har dog siden påpeget, at Trump ikke gentog den præcise formulering, som der affødte kritik af ham.

»Vi fordømmer på stærkest mulig vis, de uhørte udtryk for had, snæversynethed og vold, på flere sider. På flere sider«, er det korrekte citat, der blev ytret af præsidenten.

Præsidentens udtalelser om, at der blev ydet vold på flere sider, har fået kritikere til at udtale, at Trump ikke har taget hård nok afstand fra de ekstremt nationalistiske protester, der startede protesterne i Charlottesville.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.