Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump, Brexit og valg skaber uro om europæisk økonomi

Det ser rigtig lovende ud for europæisk økonomi. Men EU-Kommissionen synes, det er svært at lave prognoser nu.

EU-Kommissionens næstformand med ansvar for euroen, Valdis Dombrovskis, konstaterer, at der er større risiko for, at det går værre. Og derfor er der grund til stadig at holde økonomien i stramme tøjler.
EU-Kommissionens næstformand med ansvar for euroen, Valdis Dombrovskis, konstaterer, at der er større risiko for, at det går værre. Og derfor er der grund til stadig at holde økonomien i stramme tøjler.

EU-Kommissionens økonomiske vinterprognose ser egentlig rigtig lovende ud for både eurozonen og EU som helhed.

I eurozonen ventes bnp-vækst på 1,6 procent i år, mens det i hele EU er 1,8 procent.

Men kommissionen konstaterer også, at der denne gang er usædvanlig stor usikkerhed om, hvordan det skal gå med europæisk økonomi.

Det skyldes kombinationen af usikkerhed omkring den nye amerikanske administrations intentioner, om udfaldet af valg i blandt andet Frankrig og Tyskland og om de kommende Brerexit-forhandlinger med Storbritannien.

Det kan gå både bedre og værre end den overordnede trend i kommissionens skøn.

Men EU-Kommissionens næstformand med ansvar for euroen, Valdis Dombrovskis, konstaterer, at der er større risiko for, at det går værre. Og derfor er der grund til stadig at holde økonomien i stramme tøjler.

- Den økonomiske genrejsning i Europa fortsætter for femte år i træk. Men i disse usikre tider er det vigtigt, at europæiske økonomier bliver ved med at være konkurrencedygtige og i stand til at tilpasse sig ændrede betingelser, siger Dombrovskis i en pressemeddelelse.

Han opfordrer derfor til, at eurolandene bliver ved med at gennemføre strukturreformer og sikre, at alle grupper i samfundet får del i den forbedrede økonomi.

- Lande med højt underskud og stor gæld må fortsat arbejde for at bringe dem ned, så de bliver mere modstandsdygtige over for økonomiske chok, siger Dombrovskis.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.