Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump blokerer frigivelse af nyt notat om Rusland-sag

USA's præsident afviser at lade offentligheden se notat om Rusland-undersøgelse lavet af demokrater.

Demokraternes topfigur i efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus, Adam Schiff, (foto), er villig til at redigere i notat, som præsident Donald Trump ikke ønsker at frigive. Justitsministeriet mener, at det kan være til skade for den nationale sikkerhed, forklarer Det Hvide Hus. Scanpix/Win Mcnamee
Demokraternes topfigur i efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus, Adam Schiff, (foto), er villig til at redigere i notat, som præsident Donald Trump ikke ønsker at frigive. Justitsministeriet mener, at det kan være til skade for den nationale sikkerhed, forklarer Det Hvide Hus. Scanpix/Win Mcnamee

Washington. USA's præsident, Donald Trump, vil af hensyn til den nationale sikkerhed ikke tillade, at et fortroligt notat om FBI's undersøgelse af russisk indblanding i den amerikanske valgkamp bliver offentliggjort.

Det skriver Reuters.

Notatet er forfattet af demokratiske medlemmer af efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus.

Det Hvide Hus forklarer Trumps beslutning med, at notatet ifølge justitsministeriets vurdering indeholder følsomme oplysninger, som "kan skabe bekymring for den nationale sikkerhed", hvis de kommer frem i lyset.

Efter afvisningen fra Trump siger demokraternes mest indflydelsesrige medlem af efterretningsudvalget, Adam Schiff, at han er villig til sammen med forbundspolitiet, FBI, og justitsministeriet at foretage ændringer i teksten, så notatet kan frigives.

Mandag sagde samtlige medlemmer af efterretningsudvalget god for, at det ti sider lange notat blev frigivet, såfremt Trump ville acceptere det.

De demokratiske medlemmer af udvalget er utilfredse med påstande fremsat i et fire sider langt dokument, som blev offentliggjort forrige fredag.

Dokumentet, som er lavet af de republikanske medlemmer af efterretningsudvalget, indeholder fortrolige oplysninger om FBI's undersøgelse af Ruslands indblanding i valget i 2016.

Offentliggørelsen skete i strid med FBI's anbefalinger og ønske.

Men Donald Trump sagde god for, at det blev frigivet.

Notatet beskriver en række fejl, som Republikanerne mener, der er blevet begået i Rusland-undersøgelsen.

Blandt andet står der, at FBI misbrugte dets overvågningsbeføjelser under en efterforskning af en mulig forbindelse til Rusland i Trumps kampagnestab.

Trump mener, at oplysningerne i notatet fjerner enhver mistanke mod ham.

- Dette notat renser "Trump" fuldstændigt. Men den russiske heksejagt fortsætter og fortsætter, skrev Trump i et tweet sidste lørdag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.