Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump besværliggør embedsmænds fremtid som lobbyister

Hvis man har arbejdet for USA's regering, skal man ikke uden videre kunne blive lobbyist, mener Donald Trump.

Den danske ambassadør i USA, Lars Gert Lose, taler med præsident Donald Trump. Billedet er taget tre dage før præsidentskiftet. Arkiv. Free/Arkiv
Den danske ambassadør i USA, Lars Gert Lose, taler med præsident Donald Trump. Billedet er taget tre dage før præsidentskiftet. Arkiv. Free/Arkiv

Washington D.C.. Den amerikanske præsident, Donald Trump, har lørdag underskrevet et dekret, der kraftigt indsnævrer mulighederne for at blive lobbyist, hvis man tidligere har været ansat i Det Hvide Hus eller andre regeringskontorer.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den republikanske forretningsmand førte kampagne på netop at "rydde op" i Washington, som han mener er fyldt med brodne kar.

Trump lovede gentagne gange, at han ville "dræne sumpen," hvis han blev valgt.

Det betød blandt andet, at han ville gøre op med, at politikere - ifølge ham - bliver alt for påvirkede af lobbyister, skriver Reuters.

Efter at Trump underskrev dekretet, sagde han, at de ansatte i hans administration ikke må drive lobbyvirksomhed over for det departement, de har været ansat i.

Det gælder fem år, efter at de er holdt op med at arbejde for regeringen.

Trumps ordre betyder også, at man ikke kan arbejde for en udenlandsk regering eller et udenlandsk parti resten af sit liv, hvis man først har været ansat i den amerikanske administration.

Donald Trump har selv været under pres for at distancere sig fra sit forretningsimperium, som han nu har sat sine sønner i spidsen for.

Trumps forretninger omfatter blandt andet hoteller og golfbaner forskellige steder i verden.

Den amerikanske præsident har fået blåstemplet, at han ikke længere har interessekonflikter, efter at han har overdraget sine forretninger.

Med underskrivelsen fortsætter Donald Trump den heftige aktivitet af ny lovgivning, som han har trumfet igennem, efter at han overtog embedet 20. januar.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.