Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump beder højesteret om at tillade fuldt indrejseforbud

Det Hvide Hus vil have indrejseforbud til at træde fuldt i kraft og ikke kun delvist, som det er tilfældet nu.

USA-præsident Donald Trumps administration har bedt den amerikanske højesteret om at lade hele Trumps indrejseforbud træde i kraft.
USA-præsident Donald Trumps administration har bedt den amerikanske højesteret om at lade hele Trumps indrejseforbud træde i kraft.

USA-præsident Donald Trumps administration har bedt den amerikanske højesteret om at lade hele Trumps indrejseforbud træde i kraft.

Det sker mandag, efter at en domstol i Californien i sidste uge besluttede at lade Trumps indrejseforbud delvist træde i kraft.

Beslutningen i Californien betød, at personer fra seks forskellige lande med overvejende muslimsk befolkning kan nægtes adgang til USA.

Domstolens beslutning lød dog, at det kun var, hvis personerne ikke havde nogen forbindelse til USA, at de kunne forbydes indrejse.

De seks lande er Iran, Libyen, Syrien, Yemen, Somalia og Tchad.

Donald Trumps omstridte indrejseforbud har været længe undervejs, og to tidligere versioner af forbuddet er blevet stoppet af føderale domstole.

Den nuværende version blev annonceret 24. september.

En dommer i Hawaii blokerede i oktober for det omstridte indrejseforbud kun få timer inden, at det skulle træde i kraft ved midnat. Dommeren blokerede ikke forbuddet, der gælder folk fra Nordkorea og Venezuela.

Beslutningen i Californien i sidste uge ophævede blokeringen fra dommeren i Hawaii. Men Det Hvide Hus er altså ikke tilfreds med, at forbuddet nu kun gælder personer, der ikke har en forbindelse til USA.

Og derfor har Trump-administrationen bedt den amerikanske højesteret om at lade indrejseforbuddet blive implementeret fuldt ud.

Argumentet lyder blandt andet, at det nuværende forbud adskiller sig fra de to tidligere versioner »både i forhold til forløbet og indholdet«.

»Det er baseret på national sikkerhed og udenrigspolitiske affærer og ikke på religiøs modvilje,« lyder det fra Det Hvide Hus om forbuddet.

De relevante forbindelser, som det nu kræves af visse personer for at få adgang til USA, er defineret som familieforhold samt »formelle, dokumenterede« forhold til eksempelvis universiteter.

Donald Trump har sagt, at et indrejseforbud er nødvendigt for at beskytte USA mod islamistiske angreb. Under præsidentvalgkampen lovede Trump »at lukke helt ned for, at muslimer kunne komme til USA«.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.