Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump beder Højesteret om at genindføre indrejseforbud

Præsidenten er ikke forpligtet til at lukke folk ind i USA, før de er blevet sikkerhedsgodkendt, lyder det.

Donald J. Trump.
Donald J. Trump.

Det Hvide Hus beder den amerikanske højesteret om at genindføre præsident Donald Trumps indrejseforbud mod borgere fra seks lande med overvejende muslimske befolkninger.

Det sker, efter at indrejseforbuddet er blevet blokeret ved lavere domstole, der finder det diskriminerende mod muslimer.

»Vi har bedt Højesteret om at høre på denne vigtige sag og er overbeviste om, at præsident Trumps ordre er inden for hans magt til at holde nationen sikker og beskytte vores samfund mod terror,« siger justitsministerens talskvinde, Sarah Isgur Flores.

»Præsidenten er ikke forpligtet til at lukke folk ind fra lande, der sponsorer eller skjuler terrorister, før han har fastslået, om de kan blive godkendt og ikke udgør en sikkerhedsrisiko for USA.«

Som noget af det første efter sin tiltræden som præsident underskrev Trump et dekret rettet mod borgere fra syv lande. Fælles for landene er, at befolkningerne er overvejende muslimske.

Hurtigt blev dekretet blokeret af en føderal dommer.

Det resulterede i, at Trumps folk fjernede Irak fra listen og reviderede forbuddet en smule. Men også den nye version blev suspenderet.

Landene omfatter Syrien, Libyen, Somalia, Sudan, Iran og Yemen.

Den amerikanske justitsminister, Jeff Sessions, siger, at indrejseforbuddet skal beskytte USA mod terrorangreb.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.