Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump bebuder intens kamp mod narkotika

USA's præsident lover at skabe en generation af "narkotika-uafhængige børn" med en tredelt plan.

Præsident Donald Trump var mandag ledsaget af førstedamen Melania Trump under et besøg i New Hampshire, som er en delstat med store narkotikaproblemer. Præsidentfruen har vist stor interesse for bekæmpelsen af narkotisk - navnligt i sager, hvor børn er involveret. Scanpix/Spencer Platt
Præsident Donald Trump var mandag ledsaget af førstedamen Melania Trump under et besøg i New Hampshire, som er en delstat med store narkotikaproblemer. Præsidentfruen har vist stor interesse for bekæmpelsen af narkotisk - navnligt i sager, hvor børn er involveret. Scanpix/Spencer Platt

Manchester. Præsident Donald Trump siger, at det er nødvendigt med en landsomfattende kampagne for at overbevise amerikanerne - og navnligt børn - om, at de ikke skal begynde at anvende narkotika.

Trump offentliggjorde samtidig adressen på en ny hjemmeside - crisisnextdoor.gov - hvor der advares mod faren ved opioider. Denne gruppe af stoffer, som udvindes af opiumvalmuen, og som virker smertestillende, omfatter morfin, metadon og heroin.

Den amerikanske præsident har også lagt op til, at de amerikanske tv-stationer skal bringe en annoncekampagne, hvor det bliver gjort klart for børn, hvor skadelige stofferne er for dem.

- Mere effektive grænser er nødvendige, så det forhindres, at der flyder narkotika ind i USA.

- Det er nødvendigt med en stærkere sydlig grænse, og det er nødvendigt med en målrettet indsats i byer, der er centre for narkotikaproduktion, hedder det i en tale, som Trump holdt i Manchester i New Hampshire mandag.

Præsidenten var ledsaget af førstedamen Melania Trump under besøget i New Hampshire, som er en delstat med store narkotikaproblemer. Hun har vist stor interesse for bekæmpelsen af narkotisk - navnligt i sager, hvor børn er involveret.

- Vores fremtid er ikke afhængighed af narkotika, siger Trump.

Den amerikanske præsident understreger også, at der skal slås hårdere ned på narkotikakriminelle - blandt andet ved indførelse af dødsstraf.

Trump lover at skabe en generation af "narkotika-uafhængige børn". Og han klager over, at den nuværende lovgivning kun indebærer en kort fængselsstraf til en pusher, som sælger et stof, der kan kostede hundredvis af menneskeliv.

Planen fra Trump-administrationen er tredelt og fokuserer på uddannelse og informationskampagner, på øget politiindsats og udvidet behandling og rehabilitering.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.