Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump ankommer til økonomisk topmøde på sjældent besøg

Donald Trump ventes at levere budskabet »USA først« ved det økonomiske topmøde i Davos i Schweiz.

Donald Trump er i dag ankommet til thw World Economic Forum i Davos, Schweiz.
Donald Trump er i dag ankommet til thw World Economic Forum i Davos, Schweiz.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, er ankommet til Schweiz, hvor han deltager ved stormødet World Economic Forum i den schweiziske alpeby Davos.

Her forventes han at levere sit protektionistiske budskab om »USA førs« i en tale, som han holder fredag.

Allerede torsdag mødes han dog med den økonomiske verdenselite. Han deltager først i en reception. Senere skal han være vært for en middag for spidserne inden for det europæiske forretningsliv.

Det er første gang, at en amerikansk præsident kommer til topmødet i Davos, siden den daværende præsident Bill Clinton besøgte mødet i 2000.

Hans beslutning om at deltage i mødet har været overraskende, netop på grund af hans protektionistiske kurs, når det gælder verdenshandlen.

Foruden Donald Trump gæstes topmødet af en række verdensledere.

Blandt dem er Indiens Narendra Modi, Frankrigs Emmanuel Macron, Tysklands Angela Merkel, briternes Theresa May og Canadas Justin Trudeau.

Det forventes dog, at Trump vil trække en stor del af opmærksomheden ved topmødet, der slutter fredag.

Sidste år var det Kinas præsident, Xi Jinping, der løb med meget af opmærksomheden. Det skete, da han i en tale gik imod protektionisme i et forsøg på at male et nyt billede af den kinesiske regering.

Mange forventer, at Donald Trump i år vil gøre det modsatte.

Ifølge mediet Politico vil præsidenten efter alt at dømme bruge sin tale til at lade "en stinkbombe" ramme mødet.

Mediet skriver, at præsidenten vil give sin uforbeholdne mening om frihandelsaftaler, som han mener går imod USA's ønsker, klimaforandringer og måske endda lange ud efter Verdensbanken og Den Internationale Valutafond (IMF).

Det vil i så fald være noget, som ingen amerikansk præsident har gjort før.

Ronald Reagan talte i sin tid som USA's præsident til deltagerne i Davos via satellit. George H.W. Bush, George W. Bush og Barack Obama derimod deltog aldrig i mødet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.