Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump afviser plan om at stoppe militærøvelser i Sydkorea

Et forslag, om at både USA og Nordkorea skal "fryse" provokerende handlinger, afvises af Donald Trump.

- Vi var enige om, at vi ikke kan acceptere en såkaldt frys-frys-aftale. De har tidligere slået fejl igen og igen, siger Donald Trump og afviser dermed forslag om Nordkorea. Scanpix/Nicholas Kamm
- Vi var enige om, at vi ikke kan acceptere en såkaldt frys-frys-aftale. De har tidligere slået fejl igen og igen, siger Donald Trump og afviser dermed forslag om Nordkorea. Scanpix/Nicholas Kamm

Washington D.C.. USA's præsident afviser et forslag, som både Kina og Rusland har støttet, om at Nordkorea skal fryse sit atomprogram, til gengæld for at USA og Sydkorea stopper militære øvelser.

- Vi (Kinas præsident og Trump, red.) var enige om, at vi ikke kan acceptere en såkaldt frys frys-aftale. Sådanne aftaler har førhen slået fejl igen og igen, siger Trump.

Præsidenten understreger, at han anser truslen fra Nordkorea som stor.

Et vigtigt mål med hans nylige rejse til Asien var at samle lande i regionen imod Nordkorea.

Truslen fra Pyongyang "kalder på handling", og det "haster", siger Trump i sin tale efter hjemkomsten til Washington D.C.

Præsidenten siger, at han med talen vil informere amerikanerne om sin "forrygende succes". Han hævder at have fejet en række store udfordringer af vejen i sine første 10 måneder som USA's præsident.

Han nævner blandt andet, at han har banet vej for en proces, der kan skabe fred i Mellemøsten.

Turen til de fem asiatiske lande var ifølge Trump "historisk". Den viste, at "USA aldrig har stået stærkere i verden".

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.