Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump ændrer kurs og roser efterretningstjenester

Trump har erklæret sig selv for at være "en stor fan" af efterretningsvæsnet trods kritik af dets arbejde.

Direktøren for Den Nationale Efterretningstjenesten, James Clapper, siger, at han aldrig har set "en mere aggressiv eller mere direkte kampagne med henblik på at påvirke vores valg end Ruslands aktiviteter i 2016." Scanpix/Chip Somodevilla
Direktøren for Den Nationale Efterretningstjenesten, James Clapper, siger, at han aldrig har set "en mere aggressiv eller mere direkte kampagne med henblik på at påvirke vores valg end Ruslands aktiviteter i 2016." Scanpix/Chip Somodevilla

Washington. En talsmand for USA's kommende præsident, Donald Trump, afviser rapporter om, at den kommende leder af landet vil lave om på de amerikanske efterretningstjenester.

Kort forinden havde Trump erklæret sig selv for at være "en stor fan" af efterretningsvæsnet.

Udmeldingerne kommer efter, at Trump i en periode har været stærk skeptisk over for CIA-rapporter om, at Rusland med hackerangreb forsøgte at hjælpe ham til at sejre over demokraten Hillary Clinton i valgkampen.

Politiske iagttagere siger, at mange medlemmer af Kongressen - både demokrater og republikanere - ser på Rusland med meget kritiske øjne.

Trumps rosende ord om den russiske præsident Vladimir Putin og hans nedtoning af spændingerne mellem Rusland og USA vil derfor møde kritik i store dele af Kongressen.

Trump skal selv briefes af efterretningstjenesterne fredag.

Direktøren for Den Nationale Efterretningstjenesten, James Clapper, siger, at han aldrig har set "en mere aggressiv eller mere direkte kampagne med henblik på at påvirke vores valg end Ruslands aktiviteter i 2016".

- Der var mange forskellige motiver for de russiske hackerangreb, siger han.

De amerikanske myndigheder har blandt andet konstateret, at mere end 1000 medlemmer af Det Demokratiske Parti er blevet angrebet af hackere.

Derudover har de skrevet i en 13 sider lang rapport, at det er de to russiske efterretningstjenester FSB og GRU, der i mere end to år har angrebet Demokraterne.

Det har fået den amerikanske præsident til at hjemsende 35 russiske diplomater.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.