Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trods terror: Muhammed-tegninger i næste Charlie Hebdo

Den næste udgave af det attentatramte satiremagasin Charlie Hebdo vil indeholde nye tegninger af profeten Muhammed, fortæller magasinets advokat.

En kvinde læser den seneste udgave af Charlie Hebdo i en boghandel i Paris 7. januar.
En kvinde læser den seneste udgave af Charlie Hebdo i en boghandel i Paris 7. januar.

Det blodige terrorangreb mod Charlie Hebdo onsdag i sidste uge har ikke afskrækket magasinet fra at udgive nye tegninger af profeten Muhammed. Tværtimod.

Magasinets advokat, Richard Malka, fortæller, at der også vil være tegninger af profeten i det næste nummer af magasinet, der udkommer på onsdag. Det skriver den franske avis Le Figaro.

»Udsagnet »Jeg er Charlie« betyder også retten til blasfemi,« forklarer advokaten til Le Figaro.

Den kommende udgave af magasinet bliver trykt i et stort oplag på en million eksemplarer og bliver oversat til 16 sprog.

Ved terrorangrebet mod Charlie Hebdo onsdag 7. januar samt de efterfølgende gidseltagninger og skudepisoder blev i alt 17 personer dræbt og flere alvorligt såret. Gerningsmændene havde angiveligt relation til de to ekstremistiske terrororganisationer al-Qaeda og Islamisk Stat (IS) og angreb tilsyneladende netop magasinet på grund af de satiriske tegninger af profeten Muhammed.

Efter angrebet har millioner af franskmænd været på gaden med kuglepenne i hånden for at vise, at de står vagt om ytringsfriheden. Der har været bannere med skriften »Jeg er ikke bange,« og »Je suis Charlie Hebdo«.

Selvom hovedparten af reaktionerne herhjemme også har været, at terrorister ikke skal knægte ytringsfriheden, har Jyllands-Posten valgt ikke at genoptrykke tegningerne fra Charlie Hebdo - selvom Charlie Hebdo i 2006 genoptrykte de oprindelige Muhammed-tegninger fra Jyllands-Posten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.