Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tre mænd anholdt på vej mod Skandinavien med hjemmelavet bombe

Ved en politiaktion i Bosnien er fem mænd blevet anholdt. De tre af dem var på vej ud af landet med en hjemmelavet bombe i bagagerummet. Bosnisk politi mistænker dem for at have planer om at begå terror i Skandinavien, mens svensk Politi siger, at sagen handler om organiseret kriminalitet.

Foto: Politiets teknikere arbejder, søndag den 15. Februar 2015, ved døren ind til Krudttønden på Østerbro, hvor terrorangrebet startede.
Foto: Politiets teknikere arbejder, søndag den 15. Februar 2015, ved døren ind til Krudttønden på Østerbro, hvor terrorangrebet startede.

BOSNIEN: Fem mænd er blevet anholdt i Bosnien under mistanke om at ville begå terror i Skandinavien, skriver flere svenske medier.

Tre af mændene blev taget på vej ud af landet, hvor de angiveligt havde en selvfabrikeret bombe i bagagerummet. De to andre blev anholdt i Bosniens hovedstad Sarajevo.

»Vi har anholdt fem personer, der er mistænkt for terrorforbrydelser. Én af dem er en svensk statsborger i 50erne,« siger Kristina Jozic, der er talsperson hos Bosnisk Politi ifølge den svenske TV-station SVT.

I første omgang forlød det, at fire personer var blevet arresteret, men det tal er nu ændret.

Ifølge de bosniske myndigheder var aktionen koordineret af politiet i Sverige, Holland og Bosnien.

Politiet i Sverige afviser dog ifølge SVT, at der skulle være tale om terror. Sagen handler i stedet om organiseret kriminalitet, lyder det.

De anholdte er mellem 36 og 53 år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.