Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tre dræbt med samuraisværd ved japansk seværdighed

Den formodede gerningsmand har angiveligt dræbt sin søster og en anden kvinde inden, han tog sit eget liv. Drabene bunder ifølge flere lokale medier i en arvestrid.

Den mistænkte skulle ifølge Kyodo Nyhedsbureau have dræbt sin søster, der er præst i det hellige tempel Tomioka Hachimangu, og en anden kvinde, før han tog livet af sig selv.
Den mistænkte skulle ifølge Kyodo Nyhedsbureau have dræbt sin søster, der er præst i det hellige tempel Tomioka Hachimangu, og en anden kvinde, før han tog livet af sig selv.

Tre personer er dræbt og en fjerde er såret nær en kendt helligdom i den japanske hovedstad, Tokyo. Det skriver flere lokale medier ifølge BBC.

Det er angiveligt politiets teori, at en arvestrid har ført til drabene.

Den mistænkte skulle ifølge Kyodo Nyhedsbureau have dræbt sin søster, der er shintopræst i Tomioka Hachimangu-templet.

Manden dræbte angiveligt efterfølgende en anden kvinde, inden han tog sit eget liv. Hans samuraisværd blev ifølge BBC fundet indsmurt i blod på gerningsstedet.

Søsterens chauffør blev fundet lettere tilskadekommen på gerningsstedet.

Bitter familiestrid

Det var tilsyneladende en bitter familiestrid, der gik forud for drabene ved templet.

Den formodede gerningsmand har angiveligt selv tidligere været præst i helligdommen.

En position, han ifølge Jiji Nyhedsbureau overtog fra sin far i 1990erne, men som han blev frataget i 2001, da faren vendte tilbage som førstepræst og i stedet kørte sin datter i stilling som sin efterfølger.

Siden 2010 har søsteren ifølge BBC været ledende shintopræst i Tomioka Hachimangu-templet, og det har angiveligt udløst brorens hævntørst.

Shinto er en japansk religion og er symboliseret ved den røde port med to vandrette bjælker over, som mange forbinder med japansk religion og kulturliv.

Tomioka Hachimangu-templet kan dateres tilbage til år 1627 og er i dag særligt kendt for at danne ramme om en af landets sommerfestivaler.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.