Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tre CNN-journalister siger op efter tilbagetrukket Trump-historie

CNN har accepteret tre ansattes opsigelser, efter at en historie om et Rusland-møde måtte trækkes tilbage.

Ifølge den tilbagetrukne historie fra CNN var Senatets efterretningskomité ved at efterforske et møde mellem Anthony Scaramucci (billedet) og Kirill Dmitrjev, der leder en russisk investeringsfond. Reuters/Richard Brian/arkiv
Ifølge den tilbagetrukne historie fra CNN var Senatets efterretningskomité ved at efterforske et møde mellem Anthony Scaramucci (billedet) og Kirill Dmitrjev, der leder en russisk investeringsfond. Reuters/Richard Brian/arkiv

New York. CNN har accepteret opsigelsesbreve fra tre journalister, som har været involveret i en tilbagetrukken historie om et møde mellem en af præsident Donald Trumps rådgivere og en russisk finansmand.

Historien handlede om en formodet undersøgelse af et møde mellem Anthony Scaramucci, der er en af Trumps seniorrådgivere, og direktøren for en russisk investeringsfond.

Den blev offentliggjort på CNN's hjemmeside torsdag og fjernet igen fredag aften. Alle links er desuden deaktiveret.

Samtidig undskyldte CNN straks til Anthony Scaramucci og andre af Trumps ansatte, som ifølge den tilbagetrukne artikel også havde kendt til mødet.

Historiens forfatter, Thomas Frank, er blandt de tre journalister, der er trådt tilbage. Det oplyser en ledende medarbejder på CNN, som ønsker at være anonym.

De to andre er Eric Lichtblau fra CNN's kontor i Washington og Lex Harris, leder af mediets afdeling for undersøgende journalistik.

Da CNN trak historien tilbage fredag, oplyste tv-netværket i en erklæring, at historien ikke opfyldte de redaktionelle standarder.

Forløbet er et stort slag i ansigtet på CNN, som Donald Trump ofte har beskyldt for at formidle falske nyheder.

Der blev hurtigt sat spørgsmålstegn ved historien både internt og eksternt. Blandt andet af det konservative medie Breitbart News.

Det kunne blandt andet konstateres, at historien var blevet offentliggjort uden at have været igennem de forventelige faktatjek. Det oplyser den ledende medarbejder fra CNN, som ønsker at være anonym.

Den manglende overholdelse af de normale procedurer er angiveligt årsagen til de tre journalisters fratrædelse.

Ifølge den tilbagetrukne historie var Senatets efterretningskomité ved at efterforske et møde 16. januar mellem Anthony Scaramucci og Kirill Dmitrjev, hvis russiske investeringsfond hjælper med amerikanske investeringer i Rusland.

Efter tilbagetrækningen af historien skriver Anthony Scaramucci på Twitter:

- CNN gjorde det rigtige. Fornemt træk. Undskyldning accepteret. Alle begår fejl. Nu skal vi videre.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.