Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Transkønnede soldater vil udfordre Trumps forbud i retten

To organisationer har lagt sag an mod præsidentens forbud. Nu skal sagen afgøres ved en domstol i Washington.

To organisationer har lagt sag an ved en domstol for at få nedlagt Donald Trumps forbud mod transkønnede i det amerikanske militær.
To organisationer har lagt sag an ved en domstol for at få nedlagt Donald Trumps forbud mod transkønnede i det amerikanske militær.

Washington D. C.. To organisationer, der kæmper for lige rettigheder til LGBT-personer, har onsdag anlagt sag mod den amerikanske præsident Donald Trumps forbud mod transkønnede i det amerikanske forsvar.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

LGBT er en forkortelse for homoseksuelle, biseksuelle og transseksuelle.

Sagsanlægget blev indgivet ved en domstol i Washington D.C. på vegne af fem personer, der tilsammen har tjent i det amerikanske forsvar i næsten 60 år.

Sagsanlægget, der er indsendt på vegne af organisationerne GLBTQ Legal Advocates & Defenders og National Center for Lesbian Rights, kalder forbuddet for lovstridigt.

Advokaterne, der repræsenterer de to organisationer, håber, at sagen kan behandles, inden at Trumps forbud træder i kraft.

- Skaderne sker nu, siger Jennifer Levi, der er direktør for GLBTQ Legal Advocates & Defenders.

- De her militæransatte fik at vide i juni 2016, at de kunne springe ud og stadig tjene i militæret, siger hun.

Det sker med henvisning til, at det amerikanske forsvarsministerium under daværende præsident Barack Obama i juni sidste år ophævede et forbud mod transkønnede personer i landets militær.

- Vi kan ikke tillade barrierer, der ikke er relateret til en persons kvalifikationer, at forhindre os i at rekruttere og fastholde dem, der bedst kan fuldføre missionen, sagde daværende forsvarsminister Ash Carter ifølge nyhedsbureauet AFP.

Men i juli i år skrev USA's præsident, Donald Trump, på Twitter, at han ikke vil tillade, at transkønnede personer gør tjeneste i den amerikanske hær.

- Efter at have rådført mig med mine generaler og militære eksperter så vær hermed informeret om, at USA's regering ikke vil acceptere eller tillade, at transkønnede personer gør tjeneste under nogen form i det amerikanske militær, skrev han.

Det skønnes, at der er mellem 2500 og 7000 transkønnede i USA's hær. Der er i alt 1,3 millioner soldater i aktiv tjeneste.

Men det er ikke hæren selv, der har oplyst tallene. Den siger, at den ikke råder over den slags data, skriver nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.