Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Totalt dødt løb i flere afgørende stater

CNN's exit poll viser uafgjort mellem Obama og Romney i svingstaten Virginia og staten North Carolina.

USA: Det står helt lige mellem præsident Obama og hans udfordrer, Mitt Romney, i svingstaten Virginia og staten North Carolina.

Det viser en exit poll, som CNN har foretaget. Mediet har spurgt vælgerne, som er kommet ud fra valgstederne - en såkaldt exit poll - hvem de har stemt på, og begge kandidater tildeles 49 procent af stemmerne.

I mellemtiden har Obama vundet en anden og vigtig svingstat. Det drejer sig om staten Ohio.

I delstaterne Vermont og Kentucky er der kommet mere foreløbige resultater, og ikke overraskende går Vermont til Obama. En stat, som præsidenten på forhånd var udråbt som favorit til at sikre sig. Og ligeledes viser de foreløbige optællinger, at Romney tager Kentucky, som det også var forventet.

Obama vinder tre valgmænd i Vermont, mens Romney står til at vinde 8 valgmænd i Kentucky. De to kandidater har brug for i alt 270 valgmænd for at blive USA's næste præsident.

En anden exit poll fra CNN har vist, at 60 procent af vælgerne, som har været i stemmeboksene i USA, har sagt, at økonomien er det vigtigste emne for dem ved valget.

Fokus er netop nu på de otte altafgørende svingstater, hvor Obama og Romney i valgkampens slutspurt har brugt alle kræfter på at få fat i de afgørende vælgere.

Det drejer sig om Colorado, Iowa, Wisconsin, New Hampshire, Ohio, Pennsylvania, Virginia og Florida

Foreløbig er der talt mindre end 1 pct. af stemmerne op i Florida. Her har Romney på dette meget tidlige tidspunkt opbakning fra 50 pct. af vælgerne, mens Obama står til 49,4 pct., skriver New York Times.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.